The Voice tóch terug? ‘RTL wil reacties peilen met Senior-seizoen’

Het is nog steeds niet duidelijk of RTL 4 ooit nog verdergaat met The Voice of Holland en de spin-offs daarvan. Heeft het format te veel imagoschade opgelopen of is er toch nog iets mogelijk?

The Voice Senior © William Rutten

Televisiekenner Ron Vergouwen verwacht dat RTL 4 volgend jaar, in 2023 dus, een eerste stap gaat maken. “Ik vermoed dat RTL het op den duur terugbrengt. In 2022 komt het er zeker niet van, maar ik verwacht dat ze volgend jaar met een kort seizoen van The Voice Senior de reacties gaan peilen”, zegt hij in Televizier.

Misbruikschandaal

Het blijft voor RTL een zeer aantrekkelijk format, aldus Ron. Hij wijst erop dat het format nog niet is uitgewerkt, ook vanwege de goede kijkcijfers in het buitenland. “Het format scoort wereldwijd nog erg goed, daar heeft het misbruikschandaal amper invloed op gehad.”

RTL 4 gaat nu echter voor het eerst in tijden een tv-seizoen in zónder The Voice. Wél mikt de zender stevig op het vernieuwde Holland’s Got Talent. Daar is Ron erg nieuwsgierig naar. “Ik ben heel benieuwd naar het vernieuwde Holland’s Got Talent”, zegt hij.

Marc-Marie aanwinst

Holland’s Got Talent zou de pijn van het Voice-schandaal wel eens kunnen verzachten, aldus Ron. “Alleen al op basis van de promo’s lijkt Marc-Marie Huijbregts in de jury me een goede aanwinst. Edson da Graça is ook een verrassende naam. En de vraag is of Buddy Vedder tot z’n recht komt als presentator.”

Ron twijfelt aan Buddy. “Afgelopen seizoen gold hij als dé belofte van RTL. Hij is absoluut een talent, maar het kwam er niet echt uit in Deal or no deal. Wie weet vindt hij dit seizoen wel het juiste format.”

Missen

Eén ding is zeker: als The Voice nog terugkeert, dan heeft het programma een flinke pauze gehad. “Je moet kijkers de kans geven een programma te missen. Boer Zoekt Vrouw doet dat heel handig: daar zit ongemerkt steeds zo’n anderhalf jaar tussen ieder seizoen, zodat je er echt naar uit kunt kijken.”

Dat geldt ook voor Miljoenenjacht, zegt hij. “Alle ogen zijn dit najaar toch gericht op de comeback van Linda de Mol. Niet alleen vanwege haar privéomstandigheden, maar ook omdat we gewoon weer zin hebben in de koffertjes op zondagavond.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat zou u ervan vinden als RTL 4 het in 2023 voorzichtig gaat proberen met The Voice Senior?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen