Paul de Leeuw niet welkom bij Flikken Rotterdam: ‘Zelfs niet als lijk’

Paul de Leeuw vindt het jammer dat hij nooit echt is doorgebroken als acteur. Hij denkt dat men hem niet goed genoeg vindt. “Ik ben ook nooit gevraagd voor Flikken Rotterdam. Zelfs niet als lijk.”

Paul de Leeuw en Flikken Rotterdam © Annemieke van der Togt, Ruud Baan

Jarenlang heeft Paul de Leeuw verwoede pogingen gedaan om door te breken als acteur, maar hij is in die rol nooit echt serieus genomen. “Dat heb ik uiteindelijk wel geaccepteerd. Na de afwijzing van de toneelschool was ik dat punt al wel voorbij”, zegt de NPO-presentator in de podcast Jonge Jaren van interviewer Ernst-Jan Pfauth.

Paul onzeker

Paul heeft het gevoel dat er vaak smoesjes worden gebruikt om te verhullen dat men hem geen sterk acteur vindt. “Ik bleef toen met Antonie Kamerling over voor De Kleine Blonde Dood. Hij heeft die hoofdrol fantastisch gespeeld. Jean van de Velde zei: ‘Ik heb liever een onbekend iemand die die rol speelt dan een bekend iemand.’”

Dat ging er niet in bij Paul. “Dan denk ik zelf: hij vond natuurlijk dat ik ook niet goed kon acteren. Dat blijft altijd in je achterhoofd.”

Flikken Rotterdam

Zelfs een politieserie als Flikken Rotterdam heeft nog nooit bij Paul aangeklopt. “Ik bedoel: Flikken Rotterdam is een serie over Rotterdam, ik ben een Rotterdammer en ik ben zelfs nog niet eens gevraagd als lijk. Dan denk je: ja, dan vinden ze inderdaad dat ik acteren toch niet kan.”

Het is wat het is, aldus Paul. “Alles wat ik doe in acteren, daarbij ga ik altijd net met mijn hakken over de sloot volgens de recensies. Daar heb ik een beetje maling aan, want als het publiek het leuk vindt en de zalen zitten vol, dan maakt het niet zoveel uit, maar bij dat acteren heb ik toch wel dat het niet goed is gelukt.”

Frustratie

Voelt Paul daar frustraties over nu zijn pensioen nadert? “Er was nooit een frustratie”, legt hij uit.

Wél had de presentator lange tijd stille hoop, maar ook dat heeft Paul laten varen. “Die mildheid is de laatste tien of vijftien jaar gekomen.”

Update 16.10 uur

Lees ook: Paul de Leeuw wél gevraagd voor Flikken Rotterdam: ‘Hij zei nee!’

Instagram

Paul in de podcast Jonge Jaren:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u Paul de Leeuw graag vaker als acteur?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen