Rob Goossens verbijsterd: ‘Hebben John en Linda de Mol ruzie?’

Rob Goossens, de tv-kenner van RTL Boulevard, vindt het ongelooflijk en ongekend dat SBS 6 ervoor kiest om Linda de Mol te laten spartelen in het kijkcijfermoeras. “Heeft ze ruzie met John?”

John de Mol en Linda de Mol © William Rutten, Roy Beusker

Over tweeënhalve week is het zo ver: dan maakt Linda de Mol haar langverwachte comeback op televisie met een nieuw seizoen van haar klassieker Miljoenenjacht. Om de kijker warm te maken voor Linda, wier imago ernstig beschadigd is door haar voorkennis in de Voice-misbruikzaak, zendt SBS 6 momenteel herhalingen uit van haar serie Diepe Gronden.

32 duizend kijkers

De herhalingsserie van Diepe Gronden zet echter historisch slechte kijkcijfers neer. Na 87 duizend kijkers voor de eerste aflevering, kwam de tweede aflevering vorige week donderdag uit op 32 duizend kijkers en 0,8 procent marktaandeel. Dat zijn extreem lage scores, zelfs in de zomer en zelfs voor een herhaling.

Elke week dat SBS 6 dit drama laat voortduren, bezorgt de zender zijn coryfee Linda de Mol uiterst negatieve headlines. Zo zorgde ze vorige week voor de slechtste zenderscore in 27 jaar tijd. De verwachting was eigenlijk dat het station al na de eerste aflevering zou stoppen met deze martelgang, maar niets is minder waar.

Ruzie met John?

Rob Goossens wijst erop dat SBS 6 deze week gewoon de derde van in totaal vier afleveringen uitzendt op prime time. “SBS 6 gaat Diepe Gronden donderdag gewoon weer uitzenden!? Hebben John en Linda ruzie ofzo?”, vraagt hij zich af.

Het is niet voor het eerst dat de bizar lage kijkcijfers en onbegrijpelijke programmeerblunders van SBS 6 leiden tot complottheorieën. Mark Koster speculeerde onlangs dat John misschien wel expres lage kijkcijfers wil, zodat SBS 6 in de ogen van de ACM niet zo’n grote zender is. De ACM oordeelt deze zomer over de overname van Talpa door RTL.

‘Zelfs klok scoort beter’

RTL Boulevard-journalist Joost Maiburg rekende er vorige week eveneens op dat Linda onmiddellijk uit het kijkcijfermoeras getrokken zou worden. “Gegarandeerd wordt dit van zender gehaald, want zelfs een uur lang een klok in beeld scoort beter”, zei hij toen.

De beslissing om Diepe Gronden te herhalen was sowieso last minute genomen, omdat eigenlijk Het Roer Om geprogrammeerd stond. Joost: “Wie weet kloppen die gidsen over een paar dagen wel weer, want het zou me niks verbazen als SBS het roer om gooit en met bijvoorbeeld Het Roer Om gaat komen.”

Lijdensweg

Niets is minder waar: voorlopig duurt de lijdensweg van Linda nog even voort, want SBS 6 lijkt Diepe Gronden gewoon op zender te houden, hoe irrationeel het ook is. “John en Linda ruzie lijkt me kleine kans, gezien de hechte familiebanden”, zegt kijkcijferexpert en oud-SBS 6-baas Tina Nijkamp.

Ze vervolgt: “Hoe dan ook: als SBS inderdaad de derde aflevering van Diepe Gronden gewoon uitzendt, dan zegt dat vooral ook alles over het gebrek aan liefde voor het merk SBS 6 en voor de kijker. Vooralsnog kies ik ervoor om te geloven dat ze het wel uit het schema gaan halen.”

“Zo ontzettend waanzinnig raar zou het zijn als ze het zouden laten staan. Onbestaanbaar.”

Tweet

De tweet van Rob:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wordt Linda de Mol beschadigd door haar te laten spartelen in het kijkcijfermoeras?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen