Wilfred Genee baalt ontzettend: ‘Het is mosterd na de maaltijd’

Wilfred Genee baalt ontzettend van het nieuws dat Televizier pas ná de aankomende uitreiking de regels voor spin-offs zoals Vandaag Inside wil evalueren. “Dit is mosterd na de maaltijd.”

Vandaag Inside © SBS 6

Eigenlijk had Wilfred Genee goede hoop dat zijn dagelijkse talkshow Vandaag Inside dit jaar genomineerd zou worden voor de Gouden Televizier-Ring, maar het programma is uitgesloten van de verkiezing. Dat heeft ermee te maken dat het programma te veel lijkt op voorganger Voetbal International, dat de prijs in 2011 won.

Spin-off of nieuw?

Om dezelfde reden maakt De Avondshow met Arjen Lubach bijvoorbeeld ook geen kans. Er is echter discussie over of Vandaag Inside en het programma van Arjen Lubach wel gezien kunnen worden als een spin-off. Zijn dit eigenlijk niet gewoon heel nieuwe programma’s?

Hoofdredacteur Jeroen de Goeij van Televizier gaat er pas over nadenken ná de aankomende uitreiking, vertelt hij aan het ANP. “We gaan de regels van het spel tijdens de wedstrijd niet veranderen. Maar we evalueren de uitreiking achteraf wel altijd. En de discussie rond VI en Lubach nemen we zeker mee.”

Reglement

Wordt het reglement dan aangepast? “De regels zijn sinds 1964 duidelijk: hetzelfde programma kan niet twee keer winnen Maar mogelijk kunnen we wel de criteria over de vraag of iets een spin-off is of niet wat duidelijker formuleren.”

Als Vandaag Inside volgend jaar wél kans mag maken, dan is het misschien al te laat, reageert Wilfred bij De Telegraaf. “Het is mosterd na de maaltijd. De volgende verkiezing is met de gevorderde leeftijd van bepaalde tafelgenoten bij ons nog lichtjaren weg.”

‘Heel raar’

Wilfred vindt het een misser van Televizier. “Het blijft raar dat de twee best scorende talkshows van Nederland, die in frequentie, inhoud en opzet aanwijsbaar anders zijn dan de programma’s uit het verleden niet meedingen.”

Telegraaf-journalist Jordi Versteegden is het met hem eens. “Ik vind sowieso dat het een prijs van het publiek moet zijn en de laatste jaren… Vorig jaar had je ook de rel van RoddelPraat, die niet eens mee mochten doen. Dan denk ik: het moet wel een prijs van het publiek blijven.”

Vakantie

Op dit moment is Wilfred met vakantie. “Hij is lekker op vakantie. Ik kreeg ook foto’s vanaf een of ander tropisch eiland waar hij nu zit.”

Half augustus keert Vandaag Inside weer terug op de buis. Die maand heeft concurrent RTL 4 overigens géén late talkshow op het menu staan. Eva Jinek begint op 29 augustus pas weer met uitzenden.

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen