Zorgen om Katja Schuurman: ‘Neem haar tegen zichzelf in bescherming’

Wilson Boldewijn maakt zich enige zorgen over Katja Schuurman. De sterpresentator van De Telegraaf heeft het idee dat de actrice tegen zichzelf in bescherming moet worden genomen.

Wilson Boldewijn en Katja Schuurman © Telegraaf, Instagram

Het lijkt erop dat Katja Schuurman zwaar overspannen thuis zit. Ze is woensdagavond vollédig uit haar slof geschoten nadat er een onschuldig filmpje van haar is verschenen op de socials. In dit filmpje loopt ze op een aantal jonge knapen af met de vraag of één van hen ‘alsjeblieft’ met haar op de foto wil.

Hysterische Katja

Overduidelijk een grapje van Katja, maar natuurlijk ook voer voor juicekanalen en roddelmedia om ermee aan de haal te gaan. Ze was vast weer ‘kacheltje lam’ en op jacht naar jonge mannen, klonk het. Plagerijtjes waar Katja ook om zou kunnen lachen, maar daar is absoluut geen sprake van. Sterker nog: ze is he-le-maal over de zeik.

Katja heeft een heel hysterisch filmpje opgenomen waarin ze boos is op alles en iedereen. Op de onbekende jongen die in alle onschuld het filmpje online heeft gezet, op de media en op de wereld in het algemeen. Yvonne Coldeweijer was verbijsterd: “De jongens vonden het gewoon leuk dat je aan hun tafel stond, Kat. Er is niks aan de hand.”

‘Bescherm haar!’

Telegraaf-presentator Wilson Boldewijn maakt zich ernstige zorgen over deze stemmingswisseling van Katja, die zoals bekend kampt met een bipolaire stoornis. “Je hebt bipolariteit in heel heftige vorm. Ik heb een wat lichtere vorm, zeg maar. Van woedeuitbarstingen tot heel, heel, heel verdrietig zijn”, legde ze uit in 2019. “Dat schiet erg heen en weer.”

Wilson denkt dat het duidelijk even niet goed gaat met Katja. “Katja is altijd recht voor zijn raap en eerlijk, maar moeten we haar nu niet een heel klein beetje tegen zichzelf in bescherming nemen?”, zegt hij in een Telegraaf-video.

Momentopname

Collega Jordi Versteegden daarop: “Ja, daar heb je managers voor. Maar goed, dit is een momentopname. Katja die waarschijnlijk aan de eettafel zat en ze zag al die berichten voorbijkomen die negatief waren. Maar goed, om dan een heel relaas van vier minuten op tafel te gooien… Ik denk dat ze het hier alleen maar erger mee maakt.”

Wilson: “Nou ja, dat ís zo. Ze maakt het erger.”

Niet handig

Katja is inderdaad niet handig bezig, aldus Jordi. “Ik vind dit niet zo’n heel handige post van haar en ook die twee onschuldige jongens die daar op het terras zitten… Dat zijn tieners, die posten zoiets en vervolgens zijn het de websites en juicekanalen die ermee aan de haal gaan en er een heel eigen verhaal mee maken.”

Hij vervolgt: “Je bent BN’er in goede en slechte tijden. Er wordt soms iets over je geschreven en zij vond ook dat er de laatste tijd te veel onzin over haar geschreven wordt. Maar goed, Katja leeft ook wel van al die publiciteit. De laatste tijd gebeurt er van alles rondom haar liefdesleven, daar is ze open over en dat houdt haar ook populair natuurlijk.”

Uit de gratie

Of, zoals Yvonne Coldeweijer het zegt: “Meid, je bent al 15 jaar uit de gratie. Volgens mij ben je hartstikke blij dat we het door je nieuwe jonge vriend weer over je hebben. Graag gedaan.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Katja Schuurman het zélf allemaal heeft opgeblazen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen