Jort Kelder 70.000 euro kwijt aan mislukte rechtszaak tegen Google

Jort Kelder heeft tot nu toe maar liefst 70.000 euro gespendeerd aan zijn mislukte rechtszaak tegen internetreus Google. “Jezus”, reageert een geschrokken verslaggeefster van Shownieuws.

Jort Kelder © SBS 6

Het is volgens Jort Kelder een schande dat Google advertenties op zijn netwerk toelaat, waarin de beeltenis van BN’ers – waaronder die van hemzelf – wordt gebruikt om mensen op te lichten. Mensen worden in die reclames opgeroepen om te investeren in bitcoins. Hij spande een rechtszaak aan tegen Google, maar die heeft hij nu verloren.

Jort teleurgesteld

Volgens de rechtbank doet Google er genoeg aan om de verspreiding van die nepadvertenties te voorkomen. Ongelooflijk, vindt Jort de uitspraak. “Het is een sombere dag voor mij. Het is prachtig voorjaar, maar voor mij is het nu echt even winter. Een zeer tegenvallend vonnis”, reageert hij voor de camera van Shownieuws.

Jort begrijpt er helemaal niets van. “Het is een vonnis dat me zeer verbaast eerlijk gezegd. Het kan toch niet zo zijn dat anonieme oplichters zich meester maken van het advertentienetwerk van Google en dat ik daar niks tegen kan beginnen?

70 duizend euro

Hoeveel heeft het Jort tot nu toe allemaal gekost? “Oh, je mag het wel weten. Mijn advocaat is heel redelijk geweest. Ik geloof 70 duizend euro.”

De verslaggeefster van Shownieuws reageert helemaal geschrokken: “Jezus!”

Jort: “Ja, daar moet jij hard voor werken, maar ik niet, hè? Een verschil.”

Bram reageert

Bram Moszkowicz, de aartsvijand van Jort, staat – hoe kan het ook anders – aan de kant van Google. “Ik begrijp wel het standpunt van de rechter.”

Collega Ronald Molendijk: “Dat is écht gelul!”

Bram aan het eind van het item: “Ik gun hem het beste. Dat weet je.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het goed dat Jort Kelder zich zo drukmaakt over valse bitcoin-advertenties?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen