Shownieuws begint na Million Dollar Island wéér Talpa-show te hypen

Het is inmiddels een traditie bij Shownieuws: een paar keer per jaar begint de showrubriek te roeptoeteren dat er weer iets geweldigs aankomt van John de Mol. Gisteren was het weer zo ver.

Evert Santegoeds © SBS 6

De laatste jaren fungeert Shownieuws vooral als spreekbuis en reclamezuil van John de Mol. Eens in de zoveel tijd beginnen de deskundigen achter de desk te roepen dat hun grote leider weer iets geniaals heeft bedacht. Zo kondigden ze onder meer De Dansmarathon en Million Dollar Island aan als een soort nieuw wereldwonder.

Noord-Koreaans

Het pijnlijke is dat al die nieuwe ‘geweldige’ shows van John de Mol keer op keer floppen. En toch begon Shownieuws gisteren wéér als een soort Noord-Koreaans staatskanaal te gillen dat er weer iets fantastisch uit de formatrubriek van John is gerold. Hoe heet zijn nieuwste format? Een Jaar Van Je Leven.

Een Jaar Van Je Leven is een soort Big Brother, maar dan met veertig kandidaten die spelletjes moeten spelen. Ze moeten een jaar in het huis proberen te blijven en de winnaar maakt dan kans op maximaal één miljoen euro. Klinkt niet echt baanbrekend, maar bij Shownieuws lagen ze gisteren bijna naast hun kruk.

‘Bizar, heftig!’

Evert Santegoeds, de roddelknecht van John, staat gewoon met zijn oren te klapperen. “Het wordt de langste spelshow aller tijden. We hebben er nu op vrijdagavond één die anderhalf uur duurt en dan zou je denken: duurt deze dan misschien tweeënhalf uur? Nee, deze duurt een jaar!!!!!!! Daarom heet het ook Een Jaar Van Je Leven.”

Wát een format, aldus de Privé-baas. “Het is heel erg bizar. Het is heel heftig. Het wordt een van de grootste nieuwe programma’s die Talpa heeft aangekondigd voor de komende tijd.”

Nieuw experiment

Die John flikt het elke keer maar weer, zegt Evert. “Het wordt sensationeel. Het is wel weer een nieuw experiment uit dezelfde stal waar dat soort experimenten ontdekt zijn ongeveer. Het verandert je leven en kom je eruit, dan is de wereld om je heen ook al veranderd. Die draait wel door in dat jaar natuurlijk.”

Tooske Ragas weet ook niet wat ze allemaal hoort. “Zo! Ik ben ook heel benieuwd! Kijken wordt geweldig!”

Tina Nijkamp

Wat zegt Tina Nijkamp, voormalig zenderbaas van SBS 6, ervan? “John de Mol heeft zijn formatdoos weer omgekieperd en kijk wat eruit komt…”, zegt ze cynisch.

Ze lijkt het allemaal erg gemakzuchtig te vinden. “Nu al benieuwd naar het volgende Million Dollar-format gecombineerd met back to basics…”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen