Slaaproutine Arie Boomsma belachelijk gemaakt door VI-trio

Arie Boomsma heeft een lijstje met negentien punten die hij dagelijks afloopt voordat hij gaat slapen. De mannen van Vandaag Inside vinden het ongelooflijk. “Alles wat hij zegt is allemaal onzin.”

Arie Boomsma en Johan Derksen © Instagram, SBS

Er zijn weinig BN’ers die zoveel ergernis opwekken als Arie ‘breathwork’ Boomsma. Hij positioneert zich altijd als de betweter die precies weet hoe je moet leven, namelijk Heel Erg Bewust. Dan hangt Arie weer ergens in een sloot, dan speelt hij weer acrobaatje in een ijskoud weiland. Het is allemaal om doodmoe van te worden.

Breathwork

Gelukkig biedt Arie uitkomst, want hij heeft nu ook een negentiendelig lijstje gepubliceerd voor een kwalitatieve nachtrust. Er staan punten op als ‘de dag bewust afronden (terugkijken, gedachten uit m’n hoofd en op papier zetten)’ en ‘5 minuten bewust ademen (breathwork)’.

Het slaapritueel van Arie is echt helemaal dichtgetimmerd. “Slaapkamer goed donker houden, geen lichten aan als ik er ‘s nachts even uitga voor de kinderen of om te plassen. Room en ik doen veel op de tast in de nacht, stoten ook regelmatig een hoofd of teen. Vooral ik, eigenlijk.”

Spontaniteit

Het slaaplijstje van Arie volgt op zijn 408 woorden tellende epistel van vorig jaar waarin hij uitlegde hoe zijn dagen er precies uitzien. Van minuut tot minuut kregen we Arie’s bezigheden te horen. `”Mijn eigen dag begint rond 6u. Ik douche koud. (…) Als de kinderen nog niet wakker zijn doe ik mijn breathwork.” Etcetera, etcetera, etcetera.

En nu komt zijn slaaplijstje er dus bij. Het lijkt wel of er totaal geen ruimte is voor spontaniteit in Arie’s leven. “Ja, jeetje, gigantisch veel rituelen!”, reageert studiogast Leonie ter Braak aan tafel bij Vandaag Inside.

Onzin en zinloos

Johan Derksen geërgerd: “Oh, is er weer wat met Arie Boomsma?”

Leonie vindt vooral dat 45 minuten onafgebroken bewegen op Arie’s lijstje lastig haalbaar. “Ik dacht: als je dat nou schaart onder n**ken, dan ben je er ook toch? Dat heb ik ook gereageerd onder die post.”

Johan: “Joh, alles wat hij zegt is allemaal onzin en zinloos. Er is geen vervelender man in dit land als Arie Boomsma. Laat hem morgen een uur in de sloot gaan zitten met zijn kop zo boven water weer!”

Slaapritueel

Het slaapritueel van Arie:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen