Van minuut tot minuut: zo zien de dagen van Arie Boomsma eruit

Arie Boomsma onthult in een Instagram-post van maar liefst 408 woorden hoe zijn dagen er precies uitzien. Daardoor weten we nu bijvoorbeeld op welk tijdstip hij precies de kattenbak verschoont.

Arie Boomsma © RTL

Veel BN’ers hebben een soort gen waardoor ze denken dat de hele natie het bovengemiddeld interessant vindt hoe zij hun dagen doorbrengen. Arie Boomsma brengt het nu allemaal wel heel erg next level. In een extra lange Instagram-post legt hij uit hoe zijn dagelijkse routine er precies uitziet. De reden is volstrekt onduidelijk.

Arie schept kattenbak leeg

Nou, laten we beginnen. Arie wordt wakker. En dan? “Mijn eigen dag begint rond 6u. Ik douche koud. Drink een halve liter water en beweeg een beetje. Als de kinderen nog niet wakker zijn doe ik mijn breathwork, maar meestal zijn zij onze wekker. Ik kleed de kinderen aan en zorg voor ontbijt. Schep de kattenbak leeg, geef de katten eten.”

Katten hartstikke blij natuurlijk. Daarna volgen de kids en de kippen. “Loop met de kinderen naar buiten om de kippen en eenden uit hun hokken te laten. Op schooldagen breng ik daarna Bobby naar school met Mozes.”

Vijf uur werken

Vervolgens gaat Arie hard aan de slag. “Om 9u begint mijn werkdag. Tot 14u. In dat blok zit een uur beweging, soms een half uur (in dat geval train ik ‘s avonds langer) en vijf minuten breathwork. In dit blok zit ook tijd voor het nieuws en/of het lezen van achtergronden.”

Ah, een kleine vier uur per dag aan het werk. En dat is dan nóg aan de lange kant voor een BN’er. Door naar zijn vrije tijd. “Om 14:05u haal ik Bobby weer op, en breng de middag door met het gezin. In dat blok staat geen vaste routine. We eten net voor zessen. Om 18:30u doen we de kinderen in bad. Daarna neemt Room Juni mee en ik de andere twee.”

Opruimen en klusjes

Na het bad gaan de kinderen in bed. Hè, hè, gaat hij dan eindelijk wat leuks doen? Of rent hij vervolgens naar buiten om met allerlei gewichten op zijn schoot aan een stang te gaan hangen? Nee, die Insta-hobby valt kennelijk onder ‘werk’. “Als ze slapen ruim ik eerst de keuken op en voeg me dan bij Romy en mijn schoonmoeder voor de rondes op het erf.”

Rondes op het erf? Oh, Arie wil weer even benadrukken hoe groot zijn landgoed is. “Dieren voeren, eenden het hok in, rondslingerend speelgoed opruimen en allerlei onvoorziene klusjes. Ik eindig die ronde met een paar minuten basketbal. Tussen 20u en 21u werk ik vaak nog wat. Ik neem geen opdrachten in de avond aan en plan zelden ‘s avonds afspraken.”

Breathwork

Wordt het nu dan een keer gezellig in huize Boomsma? “Daarna zoek ik Romy weer op. Soms lezen we samen, soms kijken we iets of ik doe mee met haar yogaflow. Ik douche koud of neem een ijsbad en doe 20 minuten breathwork. Dit schuif ik ook wel eens naar de ochtend, of eerder op de avond.”

Er zit ook echt totáál geen sjeu aan. Heeft ‘ie net zijn landgoed bijgewerkt, gaat ‘ie weer twintig minuten lopen hijgen. Wat ís dit allemaal? “Ik noteer ‘s avonds ook nog wat ik de volgende dag wil doen, en noem drie dingen waarvoor ik dankbaar ben. In bed lees ik meestal even. Tussen 22u en 22:30u gaan we slapen.”

Instagram

Gelukkig vinden zijn fans het wel interessant. “Wow geweldig. Zo mooi hoe jij je leven vertelt, ik bewonder jou zeg. Heerlijk om te lezen hoe jij je dingen doet”, zegt mevrouw Erica. Ongelooflijk.

Het hele Instagram-epistel van Arie leest u onderstaand:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Hoe klinkt het leven van Arie Boomsma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen