RTL Boulevard krijgt bizarre tip over komediant Richard Groenendijk

RTL Boulevard heeft een bizarre tip binnengekregen over komediant Richard Groenendijk. Hij is daar ontzettend ontdaan van. “Ik kan daar zó kwaad om worden, ik kan daar wakker van liggen.”

Richard Groenendijk © Elvin Boer

Richard Groenendijk is een komediant met een onberispelijk imago. Toch is er een zeer heftig gerucht over hem binnengekomen op de redactie van RTL Boulevard. “Ik mocht onlangs na twee jaar eindelijk weer optreden, maar ik had corona, dus het publiek moest worden afgebeld”, begint hij zijn verhaal in de Weekend.

Harde hand

Niet veel later kreeg Richard een redacteur van de showrubriek aan de lijn. “Twee dagen later werd ik gebeld door RTL Boulevard dat er een ’tip’ was binnengekomen dat ik met harde hand de sportschool uit was gezet omdat ik corona had. Dat vond ik zo erg!”

Er klopt volgens hem niets van. “Ik mag eindelijk weer beginnen, na twee jaar”, zegt hij. “Denk je dan dat ik moedwillig mijn voorstelling af zou zeggen, omdat ik er geen zin in zou hebben? En als ik dat wel zou doen, denk je dan dat ik met mijn bekende kop in de sportschool zou gaan staan?”

Veel ellende

Richard is er blij mee dat de showrubriek eerst even bij hem aan de bel trok. “Ze dachten bij RTL Boulevard ook al van niet. Maar ik zou er dus heel veel ellende van hebben gehad als ze die melding niet bij me hadden geverifieerd.”

Het doet heel veel met Richard. “Ik kan daar zó kwaad om worden, ik kan daar wakker van liggen. Ik vond het erg gemeen. Ik wilde het nummer hebben van de persoon die het aan RTL Boulevard had doorgegeven, maar het was anoniem.”

‘Zó raar’

Nooit, maar dan ook nooit zou Richard zoiets doen, benadrukt hij. “Ik heb nog nooit gespijbeld, heb zelfs ooit met een dubbele longontsteking op het podium gestaan. Maar als ik wel zo in elkaar zou zitten, zou ik me natuurlijk nooit ergens anders wel laten zien.”

“Ik vond het zó raar dat iemand dat heeft verzonnen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen