Geen grensoverschrijdend gedrag bij SBS 6-show Million Dollar Island

Er heeft geen grensoverschrijdend gedrag plaatsgevonden achter de schermen van het nieuwe SBS 6-show Million Dollar Island. Dat vertelt presentator Dennis van der Geest in Veronica Superguide.

Million Dollar Island © MaxMore Photography

Million Dollar Island is een programma waarin honderd halfnaakte mensen hutjemutje op een onbewoond eiland zitten met een tv-crew die wél is omringd met luxe en voeding. Is dit een recept voor grensoverschrijdend gedrag? Dat lijkt in de tv-wereld tegenwoordig immers aan de orde van de dag. Nee, zegt presentator Dennis van der Geest.

Geen misstanden

Dennis stelt dat alles keurig is verlopen tijdens de opnames. “Het lijkt me duidelijk dat bij tv-producties alles goed geregeld moet zijn. Er waren op het eiland constant mensen aanwezig die alles goed in de gaten hielden, maar ik zou het jammer vinden als we nu bij elk programma moeten uitleggen dat er geen sprake is geweest van misstanden.”

Hoe was de sfeer tijdens de opnames? “Ik heb de sfeer als heel open ervaren en hoop dat iedereen de vrijheid heeft gevoeld om zich uit te spreken. Doordat je moet survivallen is genoeg eten bij elkaar verzamelen ook eigenlijk het enige waar de deelnemers aan dachten.”

Vechtpartijen

Waren er dan misschien wel escalaties tussen de kandidaten? “Niet in de zin van ruzies of vechtpartijen. Natuurlijk was er sprake van rivaliteit, maar ik heb vooral mooie vriendschappen zien ontstaan. Juist omdat het zo’n intense ervaring is, zonder afleiding van telefoons of andere prikkels, is er veel ruimte voor echt contact.”

“Er zijn tussen de kandidaten onderling ook liefdessetjes ontstaan. Ik vond dat heel mooi en soms ook ontroerend om te zien.”

Million Dollar Island

Million Dollar Island is het nieuwste tv-kindje van John de Mol, dat in Shownieuws wekenlang is bejubeld. De eerste aflevering scoorde vorige week zondag erg magertjes met slechts 569 duizend kijkers (11% marktaandeel).

Vanavond is de tweede aflevering, om half tien op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Million Dollar Island begon vorige week zondag met een teleurstellende 569 duizend kijkers. Gaat de show zakken of stijgen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen