Maarten van Rossem reageert op tv-huilbui: ‘Kwam door voorgesprek’

Maarten van Rossem reageert op zijn enorme tv-huilbui in het programma Wintertijd. Volgens het jurylid van De Slimste Mens hebben de makers heel slim ingespeeld op het voorgesprek.

Maarten van Rossem © NPO

Voordat BN’ers op televisie worden geïnterviewd, vindt er vaak eerst een heel voorgesprek plaats. Dan weet de gastheer of gastvrouw precies wat er allemaal gevraagd kan worden. Eva Jinek werkt bijvoorbeeld heel graag op die manier. Maar ook Harry de Winter bereidt zijn uitzending van Wintertijd zo voor.

Ongelukkigerwijs

En zo heeft het kunnen gebeuren dat Maarten van Rossem gisteren in tranen uitbarstte toen er in Wintertijd een klassiek muziekstuk werd ingestart. “Ongelukkigerwijs heb ik waarschijnlijk in het voorgesprek gezegd dat ik graag en veel naar klassieke muziek luister”, reageert hij in zijn podcast.

Maar hoe wisten de makers dat hij juist van dit stuk van Schubert geëmotioneerd zou raken? “Dat maakt niet uit. Ik kan je zo tien andere stukjes geven die precies hetzelfde verschrikkelijke effect hebben.”

Extreem gevoelig

Waarom moest Maarten zo huilen? “Ik ben extreem gevoelig voor romantische pianomuziek en dit was bij uitstek romantische pianomuziek. Het is verbazingwekkend mooi.”

Hij wordt altijd al emotioneel van pianomuziek. “Ik heb dit fenomeen al betrekkelijk lang. Ik zei laatst al tegen Harry de Winter: ‘Ik ga niet vertellen waarbij de tranen gaan vloeien.’”

Geen hout

Sommige mensen waren verrast dat Maarten überhaupt kan huilen. “Ik moet zeggen: daar was ik ook verrast over. Ik dacht al jaren dat ik eigenlijk geen mens was, maar een reptiel van een andere planeet.”

Volgens de media was dit zijn eerste huilbui op televisie. “Daar klopt geen hout van, want dan hebben ze niet goed opgelet. Er zijn wel degelijk eerder momenten geweest. Dit treft je zo snel.”

Fragment

De huilende Maarten:

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen