Erica Meiland haalt uit naar kijkers: ‘Ze zeggen zulke domme dingen’

Erica Meiland heeft er zo ongeveer een dagtaak aan om kritiek van Chateau Bijstand-kijkers te weerleggen. Ze plaatst op Twitter talloze reacties. “Ze schrijven zulke domme dingen!”

Erica Meiland © SBS 6

De Meilandjes zijn de massale kritiek op hun programma Chateau Bijstand meer dan zat. Erica Meiland sprong gisteren al in de bres voor haar bekritiseerde dochter Maxime, maar daar houdt het niet op. Ze plaatst op Twitter de ene na de andere reactie op opmerkingen van kijkers die het volgens haar niet begrijpen.

‘Het gaat me te ver’

Erica vindt dat sommige kijkers wel heel erg dommig zijn, vertelt ze op Radio 538. “Ik heb de afgelopen dagen toch wel wat reacties gegeven, wat ik eigenlijk nooit doe, maar er staan zulke domme dingen in. Dat mensen gewoon niet luisteren in het programma hoe het gewoon echt zit.”

Ze krijgt vooral veel reacties van kijkers die stellen dat ze helemaal niet op bijstandsniveau leven. “Dan denken ze dat we voor 288 euro huur zitten in de maand, maar dat is dus per week. Dat soort dingen kan ik dan toch niet laten en dan heb ik even netjes een reactie gegeven hoe het wel zit. Dat gaat me echt te ver.”

‘Wij lachen er niet om!’

Wat vindt Erica van de kritiek dat ze amusement maken van een bijstandsleven? “Ja maar luister, wij lachen toch niet over mensen die in de bijstand zitten? Mensen lachen om ons, maar wij vragen aandacht voor de mensen die van een minimumloon moeten leven. Hoe is dat, hoe gaat dat, de schaamte moet ervan af.”

“Lachen om armoe: natuurlijk niet, hoe kom je erop? Als er om gelachen wordt, dan is het om Martien en omdat hij zo gek met de situatie omgaat, weet je. Dat is het stukje entertainment dat erin zit. Verder zetten wij ons in voor het goede doel, net als in het verleden de Frogertjes en de Roelvinkjes. Nee, dat is gewoon onzin.”

Twitter

Erica bekijkt vooral de reacties op Twitter. “Ik bekijk dat natuurlijk op Twitter allemaal, alhoewel het daar wel natuurlijk overwegend negatief is, maar dat is altijd met Twitter. Onze eigen fans zitten meer op Facebook en er zijn genoeg mensen die ervan genieten.”

Eén van Erica’s boze reacties:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Chateau Bijstand: amusement of maatschappelijk betrokken programma?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen