Ronald de Boer zorgt voor woede met Jinek-optreden: ‘Zak stront!’

Ronald de Boer zorgt voor woede met zijn optreden in de talkshow Jinek. Hij bagatelliseert namelijk het aantal doden dat is gevallen tijdens de bouw van stadions in Qatar. “Zak stront!”

Ronald de Boer en Humberto Tan © RTL

Er zijn bij werkzaamheden voor het omstreden WK voetbal in Qatar maar liefst 6500 doden gevallen. Het gaat dan om arbeidsmigranten die bijvoorbeeld bouwen aan de stadions of vliegvelden die er moesten komen voor het toernooi dat later dit jaar plaatsvindt. “Ik vind het belachelijk dat het WK daar is”, zei bondscoach Louis van Gaal deze week nog.

Op één hoop

Ronald de Boer is ambassadeur van het WK Voetbal in Qatar en werd gisteren door Humberto Tan, de invaller van Eva Jinek, met het aantal gevallen doden geconfronteerd. “Daar wil ik verder niet op ingaan. Dat is het ene woord tegen het ander”, aldus de gevallen voetbalheld.

Hij vervolgt: “Ik zeg: het is allemaal op één hoop gegooid in die tijd. Van een lerares tot een schoonmaker tot iemand die op de bouw werkt. Allemaal op één hoop. Daar zijn die nummers van gemaakt.”

Totale onzin

Humberto: “Maar die cijfers… Die 6.000 mensen die zijn overleden door de bouw van de stadions, die cijfers kloppen niet zeg jij?”

Ronald: “Dat is echt totale onzin. Ze hebben alle mensen in die tien jaar tijd op één hoop gegooid. Ze geven het gevoel dat mensen gewoon van de hitte van dat stadion af vallen. Nee, er zijn gewoon mensen bijvoorbeeld ehhh.. Een leraar of iemand die in een hotel werkt. Ja, hen kan ook wat overkomen. Dat is allemaal op één hoop gegooid.”

Wat vindt hij van de leider van Qatar? “Dat is een man met een goed hart.”

Zak stront

Ronald krijgt enorm veel kritiek over zich heen op sociale media. “Eén hersencel”, zegt presentator Harry de Winter bijvoorbeeld. “Ongelofelijk wat dit soort jongens voor (nog meer) geld over hebben. Pure domheid.”

Tobias: “Dat Ronald de Boer de intellegentie mist om door te hebben dat hij actief bijdraagt aan mensonterende omstandigheden, is al erg. Dat hem een podium wordt geboden en niemand hem serieus een verbale opdonder geeft, is misschien nog wel triester…”

Tim: “Wat is die Ronald de Boer een ongelooflijke zak stront! Geef hem een paar miljoen en hij probeert voor jou recht te lullen wat ontzettend krom is.”

Eén hersencel

GeenStijl-journalist Arthur van Amerongen: “Ronald de Boer heeft één hersencel meer dan een koe want anders schijt hij de keuken van zijn fermette onder. (…) Er zijn veel gradaties van dom maar naast Ronald de Boer lijkt een Andijker Muis of welke pieper dan ook op Einstein.”

Nathalie: “Zegt Ronald de Boer nou echt dat het aantal doden bij de bouw van de voetbalstadions in Qatar overdreven is? En dat de werkomstandigheden daar juist dankzij het EK Voetbal zijn verbeterd?!? Die gast is echt compleet van de pot gerukt!!!”

Leonne: “Ronald de Boer, elke overleden persoon is één teveel!!!! Wat een kneus. Hij verdiend miljoenen voor het promoten van een criminele organisatie. Er is niks veranderd in Qatar.”

Tweet

En zo gaan de tweets maar door:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Ronald de Boer een geloofwaardige bron als het om mensenrechtenschendingen in Qatar gaat?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen