Erica Meiland steunt Maxime na felle kritiek op ‘dumpen’ baby

Erica Meiland steunt haar dochter Maxime na de felle kritiek op het ‘dumpen’ van haar baby bij een verkoopster van een kringloopwinkel. “Aardig hè, van de mevrouw van de kringloop?”

Maxime Meiland © SBS 6

Maxime Meiland en haar moeder Erica bezochten maandag in de derde aflevering van Chateau Bijstand een kringloopwinkel, waar ze vanwege hun bekende gezichten ook nog eens 25 procent korting kregen. Om even rustig te shoppen, besloot Maxime haar baby Vivé bij een voor haar onbekende medewerkster te ‘dumpen’.

Oogje in het zeil

Het lijkt alsof Maxime het de normaalste zaak van de wereld vindt. “Hallo mevrouw, wilt u misschien even een oogje in het zeil houden bij Vivé?”

De mevrouw: “Ja, nou, natuurlijk.”

Erica: “Zet hem daar maar op tafel. Ja joh.”

Maxime: “Nou, hartstikke bedankt.”

Kritiek

Het leidt op sociale media tot enorm veel kritiek. “Is dat normaal bij de rijke lui dat je je kind bij winkelpersoneel dumpt om zelf te gaan shoppen? Hoog in je bol”, zegt John bijvoorbeeld.

Kayleigh: “WAAROM LAAT JE JE KIND ERGENS STAAN OM TE GAAN SHOPPEN? Wat gaat er dan door je hoofd?!”

En Lianne: “Ik kijk Chateau Bijstand terug en ik zie dat Maxime haar baby even bij medewerkers van de kringloop parkeert, zodat ze even lekker ongestoord kan winkelen. Meid, waar zit je verstand joh?”

Erica reageert

Erica laat een reactie achter onder de tweet van Lianne. Ze lijkt de kritiek schouderophalend aan te horen: “Aardig he, van de mevrouw van de kringloop!”

Is het trouwens niet vreemd dat het autostoeltje van Vivé wél gewoon mee mocht naar hun bijstandsleven? “Klopt, dat is voor veilige ritten in de auto!”

De kinderwagen moet wél van het bijstandsbudget gekocht worden, zegt Erica. “Later vinden we er eentje in de kringloop van Uithoorn voor 20 euro.”

Aldi

En hoe zit het eigenlijk met die rare scène dat Martien navraag doet in de buurt welke supermarkt het goedkoopst is? Uiteindelijk gaan ze naar één of andere buurtsuper toe, maar er is toch ook gewoon een Aldi in Uithoorn? “Buurtsupers zijn altijd duurder. Daar mocht echter wel gefilmd worden. En niet bij de Aldi!”, legt Erica uit.

Bij de buurtsuper kostte een brood maar liefst 2,75 euro. Later zijn ze ‘bijna altijd’ naar de Aldi gegaan, aldus Erica. Toen mocht daar namelijk wel gefilmd worden, meldt ze.

Update

Update 08.20 uur – Maxime reageert:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het normaal om een baby bij een wildvreemde te stallen en vervolgens te gaan shoppen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen