Fidan Ekiz valt Linda de Mol af: ‘Angela de Jong stelt reële vragen’

Fidan Ekiz vindt het onterecht dat Linda de Mol zo lelijk heeft uitgehaald naar tv-columniste Angela de Jong. “Het is Angela’s werk en ze roept af en toe echt wel reëele vragen op”, reageert ze.

Linda de Mol en Fidan Ekiz © SBS 6

Er zijn in de hoogste regionen van de mediawereld veel mensen die er belang bij hebben dat de enorme rel rondom The Voice of Holland zo snel mogelijk gesust wordt. Juist daarom zijn er ook mediaprominenten nodig die continu aandacht blijven vragen voor de échte slachtoffers in dit drama: de jonge vrouwen die ten prooi vielen aan de Voice-roofdieren.

Twee kampen

Deze jonge vrouwen worden niet geholpen door mediapersoonlijkheden als Anouk Smulders, Johan Derksen, Leco van Zadelhoff en Wendy van Dijk die hun betrokken BN’er-vrienden ijverig de hand boven het hoofd proberen te houden. Zij creëren een sfeer waarbij het voor dit soort jonge vrouwen nóg lastiger wordt om met hun verhaal naar buiten te komen.

Om tegenwicht te bieden aan het enórme voorbehoud dat bij het verhaal van de slachtoffers geplaatst wordt in programma’s als VI Vandaag en Shownieuws, zijn er ook critici als Angela de Jong, Beau van Erven Dorens en Rob Goossens nodig, die zonder aanzien des persoons in deze rel duiken en kritische vragen stellen over alle betrokken partijen.

Fidan steunt Angela

Linda de Mol, die onder vuur ligt omdat ze anderhalf jaar lang het vermeende seksuele wangedrag van Voice-coach Ali B heeft verzwegen, kotst op deze kritische mediapersoonlijkheden. En dat vindt Fidan Ekiz onterecht. Best een beetje pijnlijk voor Linda, omdat Fidan dik een jaar geleden nog eregast was in haar talkshow Linda’s Wintermaand.

Fidan gisteren in Johnny de Mols talkshow HLF8: “Kijk, over Angela de Jong kun je heel veel zeggen, maar het is wel haar werk en ik vind dat zij af en toe ook echt wel reëele vragen oproept waarvan ik denk: ja, dat vroeg ik mij ook af. Zij mag dat zeggen.”

Blijven praten

Linda mag dan wel boos zijn op al haar critici, maar volgens Fidan moet het debat gewoon gevoerd worden. “Johan Derksen krijgt ook heel veel drek over zich heen, omdat hem juist weer verweten wordt dat hij het opneemt voor John de Mol. Maar ook van hem denk ik: laat die man zeggen wat hij wil zeggen. In de media moet je hier over kunnen praten.”

Iedereen moet zijn mening kunnen geven, vindt Fidan. “Dat is hun werk! Dat kun je leuk vinden of niet leuk vinden – ik word ook heel vaak afgemaakt om dingen die ik roep – maar het hoort er gewoon bij.”

Belangrijk

Het is volgens Fidan heel belangrijk dat iedereen zich vrij voelt om over het Voice-schandaal te praten. Dit soort zaken komen sowieso vaak niet eens boven water zonder media-aandacht, benadrukt ze.

“Vergeet niet: van die zedenzaken liggen er echt stápels. Wij hebben daar ook heel vaak in talkshows aandacht aan besteed. Soms is het ook wel goed dat bepaalde zaken in de media komen en erover wordt gepraat.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen