‘Linda de Mol loopt manager Xenia Kasper straal voorbij in Ali B-rel’

Linda de Mol heeft haar manager Xenia Kasper keihard links laten liggen in de rel over de vermeende doofpot rondom Ali B. Althans, dat vermoeden de mediadeskundigen van De Telegraaf.

Xenia Kasper en Linda de Mol © YouTube, RTL

De kritiek die Linda de Mol heeft gekregen op het anderhalf jaar lang verzwijgen van het vermeende seksuele wangedrag van Ali B is haar op veel kritiek komen te staan. Ze heeft wóest gereageerd met allerlei briefjes op haar website. Angela de Jong was een vals kreng en Beau van Erven Dorens moest ook aan de hoogste boom. Poeh poeh, nou nou.

Xenia voorbijgelopen

Was haar manager Xenia Kasper op vakantie? De ‘Duitse herdershond’ die het imago van Linda al sinds jaar en dag streng bewaakt? Want met die Michella Kox-achtige briefjes van Linda heeft ze haar perfecte imago in één keer aan gruzelementen gegooid. De mediadeskundigen van De Telegraaf denken dat Xenia niet is geraadpleegd.

Mediaverslaggever Jordi Versteegden zegt in de mediapodcast van de krant: “Wat ik slap vond aan het statement van Linda was de uithaal naar directe personen, hè. Rob Goossens, Angela de Jong, Beau, Boulevard. Ik vraag me af hoe lang ze daarover nagedacht heeft.”

‘Moet erop, punt!’

Zijn collega Kitty Herweijer: “Ik denk niet dat iemand hier nog naar heeft gekeken. Ik denk dat zij echt heeft aangedrongen van: ‘Dit moet zo op de website, punt.’”

Presentatrice Daphne van Rossum: “En haar manager Xenia Kaspers al zeker niet, want die kennen we als de ijzeren dame waar geen emotie langs mag. Maar goed, het heeft haar natuurlijk echt tot hier gezeten.”

Onhandig statement

Kitty: “Ja, het laat zien dat zij extreem gefrustreerd is. Het is een heel onhandig emotioneel statement. Eerder had ze ook al een heel onhandig statement dat ze geen media meer vertrouwt enzo. Het is allemaal niet heel slim, maar het laat wel zien dat het haar allemaal niet in de koude kleren is gaan zitten.”

Jordi: “Maar aan de andere kant zorgt dat hele statement – en dat weet Linda met al haar ervaring ook – er wel voor dat het dan dagenlang over Linda gaat. En het moet juist over de slachtoffers gaan.”

Kitty: “Ze heeft niet nog even tien tellen nagedacht.”

Eigen schuld

Al die media-ophef is Linda’s eigen schuld, denkt Jordi. “Ik denk dat ze veel had kunnen voorkomen door zélf direct na de uitzending van BOOS al een statement te plaatsen, van: ‘Wij wisten dit al een tijdje, we hebben dit daarom en daarom overgedragen aan BOOS en dit is onze verantwoording daarbij.’ Nu moest de Volkskrant dat melden.”

“Als ze dat al zélf voor waren geweest, was deze hele rel niet ontstaan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen