Linda de Mol zwijgt al anderhalve week: ‘Ze had slimmer moeten zijn’

Linda de Mol hult zich nu al anderhalve week in stilzwijgen na het kinderachtige statement waarin ze keihard uithaalde naar critici als Angela de Jong. “Ze had echt wat slimmer moeten zijn.”

Linda de Mol en Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen © Beau, NPO

Het is de grootste pr-blunder in de carrière van Linda de Mol: de onvolwassen verklaring die ze anderhalve week geleden op haar website zette. Critici zetten logischerwijs vraagtekens bij Linda’s passieve houding in het misbruikschandaal rond The Voice: ze had voorkennis over de roofdieren van het programma, maar deed niets.

Droevig en dom

Waar een hand in eigen boezem op zijn plek is, begon Linda als een losgeslagen Michella Kox over het online marktplein te schreeuwen dat ze walgt van Angela de Jong, Beau van Erven Dorens, Rob Goossens en Youp van ’t Hek. En wat nog meer? Dat ze helemaal niets meer gaat zeggen over de misbruikrel rond The Voice. Vanwege al die valse media!

Formatontwikkelaar Kirsten Jan van Nieuwenhuijzen, die zijn carrière begon als een van de eerste vier creatives van John de Mol, vindt het echt een beetje gênant. “Ik vind het op een bepaalde manier ook wel droevig voor d’r, maar ik heb zoiets van: het is niet handig”, zegt hij in zijn podcast Content Wars.

Shit hit the fan

Kirsten Jan realiseert zich dat Linda het moeilijk heeft. “De shit hit the fan voor Linda op een verschrikkelijke manier voor haar, denk ik, maar ook wel een beetje te verwachten. We hadden het er een paar maanden geleden nog over dat het leek alsof de shine van Linda af was en ze ook niet zo goed doorhad wat er speelde en dat blijkt nu ook wel weer.”

Waaruit blijkt dat? “Dat je ziet dat zij denk ik een inschattingsfout heeft gemaakt, door niets te vertellen over die twee dames die zich bij LINDA. hebben gemeld (de vermeende slachtoffers van Ali B, red.). Daar heeft ze haar redenen voor, maar ik denk achteraf gezien dat zij dat toch anders had moeten doen. Dat zijn meer mensen met mij eens.”

Uitfikken

De kritiek die Linda daarop krijgt is terecht, vindt Kirsten Jan. Dan moet je niet zo gaan lopen gillen, vindt hij. “Ze had gewoon stil moeten zitten als je geschoren wordt. Je moet dan niet zo’n statement eruitgooien, want dat is alleen maar olie op het vuur en je ziet ook dat iedereen weer losgaat op haar statement, dus op een of andere manier lijkt het…”

Hij vervolgt overpeinzend: “Vroeger had ze die fout niet gemaakt en had ze gewoon gedacht: ik zeg niks, ik laat het lekker uitfikken. Maar nu… Als je dit soort statements eruit gaat gooien, dan gaat iedereen er weer los op.”

Slim zijn

Linda moet wat slimmer zijn, denkt hij. “Je moet gewoon slim zijn en denken: ik ga hier niet op reageren, dan dooft het wel uit. Haar reactie was ook niet de handigste. Ze had moeten zeggen: ‘Ik heb een inschattingsfout gemaakt, ik had dat anders moeten doen en daar toch iets over moeten zeggen naar John of Talpa toe.’ Ik denk dat dit haar niet helpt.”

“Dit is professioneel gezien wel het allerzwaarste jaar in haar loopbaan. Ze heeft nog nooit zoveel tegenslag gehad als dit en de vraag is: wat gaat het betekenen voor haar geloofwaardigheid de komende tijd?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen