Gordon wekt argwaan met ‘uitpraten’ beroving: ‘Zit een luchtje aan’

Gordon wekt flink wat argwaan met zijn verzoek om zijn berovingszaak niet voor de rechter te laten komen. “Het is een zaak die vanaf het begin af aan al een beetje raar was”, aldus Evert Santegoeds.

Gordon en Evert Santegoeds © RTL, SBS

Het laatste weekend van september 2020 was bijzonder turbulent voor Gordon. Op zaterdag kreeg hij te horen dat hij met corona besmet was en in de daaropvolgende nacht werd hij naar eigen zeggen bruut beroofd in zijn toenmalige woning in Amsterdam-Zuid. “Ik ben geslagen, geschopt, vernederd en ze dreigden me dood te steken.”

Poedelnaakte Gordon

Gordon bracht zijn verhaal een paar dagen na de overval groot naar buiten via zijn goede vriend John van den Heuvel. Twee aspecten zorgden voor enorm veel speculatie: ten eerste wilde niemand zeggen hoe de ‘overvallers’ bij Gordon naar binnen waren gekomen en ten tweede rende Gordon na de overval poedelnaakt de straat op.

Al snel ontstonden er geruchten dat dit een uit de hand gelopen date was; ook de mannen van VI vonden het maar raar dat Gordon naakt was tijdens en na de overval. John ontkrachtte die geruchten vervolgens: “Er is op social media wel gesuggereerd dat het een uit de hand gelopen date of iets zou zijn, maar dat is absolute onzin.”

Zelf wilde Gordon daar niet op reageren: “Ik ga niet in op roddels.”

Zaak geseponeerd

Nu, bijna anderhalf jaar later, heeft het Openbaar Ministerie de zaak tegen de 24-jarige verdachte geseponeerd na overleg tussen alle betrokken partijen. Wat blijkt? Gordon wilde zélf niet meer verder met de zaak. Hij heeft het volgens Boulevard-deskundige Clarice Stenger ‘uitgepraat‘ met de verdachte.

Gordon tegen RTL Boulevard: “In september 2020 heb ik aangifte gedaan van een strafbaar feit dat veel indruk op mij heeft gemaakt. Maar inmiddels woon ik in Dubai, waar ik mij veilig voel en verder wil gaan met mijn leven. Mijn wens is om deze zaak achter mij te laten. Ik wil er niet meer mee worden geconfronteerd of in een strafzaak worden betrokken.”

“Na overleg tussen mijn advocaat, de officier van justitie en de advocaat van de verdachte is er daarom – op mijn uitdrukkelijke verzoek – uiteindelijk voor gekozen de zaak niet voor de rechter te laten komen. In het belang van mijn privacy en de privacy van andere betrokkenen zal ik noch mijn advocaat verdere mededelingen doen over deze zaak.”

‘Bekenden van elkaar?’

Heel vreemd, vindt RTL Boulevard-ster Eddy Zoëy het. “De grote vraag is toch een beetje: waarom? Als je zegt dat je je hier niet meer veilig voelt, dan zou je juist zeggen: aanpakken die handel”, zegt hij in de showrubriek.

Advocate Clarice Stenger: “Ja, en als je de feiten zo beluistert vanuit Gordons mond, dan is het ook niet echt een sepotwaardig feit hè, wat er zou zijn gepleegd. Het geweld dat is toegepast…”

Eddy: “Zijn het dan bekenden van elkaar? Zo klinkt het nu.”

Clarice: “Ik weet niet of het bekenden van elkaar zijn, maar het kan dat ze een gesprek met elkaar hebben gehad en er vervolgens uit zijn gekomen. (…) Ik zie Daan al kijken…”

Daan Nieber: “Nou ja, jij vindt het opvallend volgens mij…”

Clarice: “Nou, ik vind het niet een sepotwaardig feit, maar ik ken natuurlijk het dossier niet.”

Evert kritisch

Gordon dreigt met een leger aan advocaten als iemand een kritisch stukje over zijn naar adem happende hondje Toto schrijft, maar strijkt over zijn hart na een vermeende zware mishandeling. Heel vreemd, vindt Evert Santegoeds het.

“Hij heeft een mes op z’n keel gehad, hij is naakt op straat gegooid, hij is bedreigd, mishandeld en dan zeg je een jaar later: zand erover?!”, aldus de verbaasde Privé-hoofdredacteur in Shownieuws.

Apart, vindt ook Albert Verlinde: “Toch is het wel raar, want er is toen een enorme act van gemaakt, hè? Ook met John van den Heuvel die zich ermee ging bemoeien. Het was een groot ding. Ik snap Evert ook, dat je denkt: hoe kan het dan eindigen dat je even bij elkaar zit en zegt: ‘Niet meer doen, hè?’”

Beetje raar

Het is allemaal heel verdacht, aldus Evert. “Het is een zaak die vanaf het begin af aan al een beetje raar was, want er waren ook geen videobeelden van. Nou, Gordon woonde in die tijd in een straat waar drie belangrijke musea zitten, waaronder het Van Gogh, er zitten ook diamanthandelaren, en dan stond er niets op video? Dat vond ik heel raar aan deze affaire.”

“We hebben natuurlijk eerder meegemaakt dat hij in de rechtszaal stond met een ex en er ik weet niet hoeveel appjes naar boven kwamen, heel privé en seksueel gericht. De rechter zei nog: ‘Weet wel dat als u deze zaak doorzet het allemaal op straat komt.’ Kan dat meespelen? Dat hij bang was voor herhaling daarvan? Dat het bijvoorbeeld toch een uit de hand gelopen vriendschap is ofzo?”

‘Dat weet ik niet’

Natacha Harlequin, die in Shownieuws altijd het morele geweten speelt en daarmee alle discussies aan de desk doodslaat, daarop: “Dat weet ik niet, want dat heeft Gordon niet aangegeven en ook zijn advocaat niet. Wat Gordon wel heel duidelijk heeft gezegd is: ‘Ik wil er gewoon klaar mee zijn. Ik ben nu in Dubai en daar voel ik me veilig.’”

“Ik kan me voorstellen dat als je dat gevoel hebt, dat je gewoon rust wil in je hoofd en in zijn lijf. Die keuze heeft hij dan nu gemaakt”, slijmt Natacha, die een zwak heeft voor Gordon en, uitgerekend volgens John van den Heuvel, sowieso niet bepaald objectief aan de Shownieuws-desk zit.

Evert tot slot: “Twijfelen aan Gordons woorden levert je oorlog met ‘Dubai’ op, dat weet ik ook wel, maar ik blijf het een raar verhaal vinden dat je dit na een jaar zegt.”

‘Zit een luchtje aan’

Ook de gewone man en vrouw twijfelen sterk aan de geloofwaardigheid van Gordon, is te lezen bij NUjij. Zo zegt Paul: “Aan dit verhaal zit een luchtje. Het lijkt dat er aan twee kanten niet helemaal zuiver gespeeld is. Daders die ook slachtoffer zijn, en slachtoffers die ook dader zijn.”

En Denny: “Je zit uitgekleed vastgebonden in je appartement tijdens een overval? Lijkt me niet de standaardprocedure tijdens een random overval. En ziet erna af van vervolging. Kijk dat noem ik nu verdacht…”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Gordon het slachtoffer was van een ordinaire woningoverval of is hier meer aan de hand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen