Yvonne Coldeweijer sloopt Linda de Mol: ‘Dit getuigt van weinig klasse’

Yvonne Coldeweijer vindt dat Linda de Mol zich buitengewoon onhandig gedraagt in de mediarel rondom het Voice-misbruikschandaal en de rol van haar familie daarin. “Doe even professioneel!”

Yvonne Coldeweijer en Linda de Mol © Instagram, Roy Beusker

Het imago van Linda de Mol is haar hele carrière lang zorgvuldig bewaakt door haar strenge manager Xenia Kasper, maar waar is de Duitse herdershond als je haar nodig hebt? Afgelopen zaterdag ging Linda als een soort doorgeslagen Michella Kox he-le-maal los op een aantal gerespecteerde mediaprominenten, waaronder Angela de Jong en Beau van Erven Dorens.

Weinig klasse

Linda kan er geen enkel begrip voor opbrengen dat critici het misbruikschandaal rond The Voice of Holland op de voet volgen en ook de rol van de miljardairsfamilie De Mol daarbij tegen het licht houden. Allemaal sensatiezoekers, vindt Linda dat. Eerder riep ze al dat ze de Nederlandse media niet meer vertrouwt, op haar eigen tijdschrift na.

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer vindt dat Linda zich een béétje moet gedragen. “Primaire emoties kan ze beter thuis bespreken met d’r vriendinnen, want het boze statement getuigt van weinig klasse”, reageert ze op Instagram.

‘Doe even professioneel!’

Yvonne vindt net als Angela de Jong dat Linda dit te veel op zichzelf betrekt. “Typisch gevalletje van ‘How can I make this about me’. Linda denkt dat zij kapot moet omdat ze rijk en machtig is. Het gaat helemaal niet over jou, meid.”

Het gaat om de slachtoffers, benadrukt Yvonne. “Het gaat om de manier waarop dit op de werkvloer heeft kunnen gebeuren en hoe beleid aangescherpt kan worden om dit in de toekomst te voorkomen. Je dient hier gewoon professioneel mee om te gaan en open te staan voor kritiek, ook al raakt het je privé.”

Weinig steun

Een saillant detail is dat Linda na haar woedeuitbarsting weinig publieke steunbetuigingen heeft gekregen van collega-BN’ers. Alleen Wendy van Dijk liet een lange reactie achter op Linda’s Instagram-pagina, waarin ze aangaf dat haar SBS 6-collega ‘groot gelijk heeft‘.

Andere BN’ers die hartjes achterlieten onder Linda’s post zijn Monique Westenberg, Tanja Jess, Manon Meijers (vriendin van Guus Meeuwis), Halina Reijn en Jochem Myjer, die dit weekend nog zijn steuntweet ‘#TeamLinda’ verwijderde.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol zegt dat ze nooit meer wat gaat zeggen over het Voice-misbruik. Moet de media daar genoegen mee nemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen