Catherine Keyl: ‘Je bent nu echt te ver gegaan, Angela de Jong!’

Catherine Keyl vindt dat Angela de Jong te ver is gegaan met haar kritiek op Linda de Mol. Dat de oud-tv-koningin anderhalf jaar lang heeft gezwegen over Ali B’s wangedrag, vindt ze begrijpelijk.

Angela de Jong en Catherine Keyl © SBS 6

Linda de Mol heeft flink wat kritiek gekregen op het feit ze anderhalf jaar lang heeft gezwegen over het seksuele wangedrag van Ali B. Ze heeft zelfs haar broer John de Mol niets verteld, waardoor hij gewoon is blijven samenwerken met de rapper. Daarmee nam de tv-koningin natuurlijk het risico op herhaling van Ali’s wangedrag.

Woeste Linda

Volgens Ton F. van Dijk, voormalig zenderbaas van NPO 1, had Linda de plicht om het seksuele wangedrag van Ali te melden aan de Talpa-top. Zelf zegt Linda dat het de wens van de slachtoffers was om erover te zwijgen. Ze was woest over alle kritiek en noemde Angela ‘intens vals‘.

Wat vindt Catherine Keyl ervan? Over het algemeen is ze het vaak eens met Angela. “Ik ben een enorme fan van AD-columniste Angela de Jong. Ik vind haar héél goed, tachtig procent van de tijd ben ik het met haar eens. Ik vind het ook van heel veel durf getuigen dat zij kritiek heeft op mensen die onaantastbaar lijken”, zegt ze in de Weekend.

‘Angela te ver gegaan’

Maar…? “In het geval van Linda vind ik dat Angela te ver is gegaan. Als slachtoffers van seksuele intimidatie mij zouden vragen er met niemand over te praten, dan zou ik dat ook niet doen. Dat is namelijk een deel van je betrouwbaarheid, daarom gunnen mensen je op een gegeven moment verhalen.”

Ton vindt dat Linda de slachtoffers van Ali B destijds maar duidelijk had moeten maken dat het risico op herhaling bestaat en ze het daarom wel móest melden aan de Talpa-top. Maar Catherine vindt de wens van de slachtoffers belangrijker. “Dat Linda heeft gedaan wat ze gedaan heeft, vind ik dan ook heel terecht.”

Menselijk

Helemaal objectief is Catherine natuurlijk niet, omdat ze momenteel veel klussen heeft bij Talpa. Ze wordt door het bedrijf van John de Mol al jaren achter de geraniums vandaan gehouden en daar is ze erg dankbaar voor. Ze was namelijk in de vergetelheid geraakt. “Daar had ik het best weleens moeilijk mee hoor. Dan denk je: hoe kan dat nou?”

Catherine, die John al tientallen jaren persoonlijk kent, vond de woeste reactie van Linda overigens níet slim. “Nee, maar wél menselijk natuurlijk. Ik snap ook wel dat zij zich aan alle kanten belaagd volt en denkt: jongens, hou nou eens een keer op”, zegt ze. Maar: “Als je geschoren wordt, moet je stilzitten.”

Wat vindt u?

Alle polls

Zou u René le Blanc op uw rode loper willen hebben?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen