Bram Moszkowicz: ‘Lil Kleine terug cel in? Zaak niet ernstig genoeg!’

Bram Moszkowicz vindt het kansloos dat het Openbaar Ministerie in beroep is gegaan tegen de vrijlating van Lil Kleine. De mishandeling van Jaimie Vaes is daar volgens hem niet erg genoeg voor.

Bram Moszkowicz en Lil Kleine © SBS, Instagram

Lil Kleine is woensdag vrijgelaten, nadat de rechter-commissaris oordeelde dat hij het onderzoek naar de mishandeling van zijn vriendin Jaimie Vaes in vrijheid mag afwachten. Belachelijk, vindt het Openbaar Ministerie. Die heeft via Twitter laten weten tegen deze beslissing in hoger beroep te gaan in de hoop de rapper terug de bak in te krijgen.

Voor de bühne

Daar is Bram Moszkowicz behoorlijk pissig over. Zijn vriendin Nienke Hoogervorst, de advocaat van Lil Kleine, moest dat namelijk via Twitter lezen. “Is dat dan ook niet een beetje voor de bühne?”, aldus Brams goede collega Guido den Aantrekker in Shownieuws. Bram daarop: “Ja, ik hoor het je zeggen, Guido.”

Het is toch logisch dat het OM het brede publiek informeert over zaken die nationaal in het nieuws zijn? “Ik begrijp wat je zegt, maar je zou toch bepaalde fatsoensnormen in acht moeten nemen vind ik”, aldus Bram. Ah, fatsoensnormen. Die had Jaimie Vaes zaterdagavond ook graag gezien toen ze uit de auto werd getrokken op de Prinsengracht.

Niet erg genoeg

Bram is fel tegen het opnieuw opsluiten van Lil Kleine. Daar is de mishandeling van zijn vriendin – hij trok haar aan haar haren de auto uit en plette haar hoofd tussen de auto en de autodeur – helemaal niet erg genoeg voor, vindt Bram. “Ik geef ze weinig kans. Dat is niet omdat ik het hele dossier ken, maar wel weet waar we het over hebben.”

Vervolgens bagatelliseert Bram de zaak. “Ik bagatelliseer het niet, maar het is natuurlijk niet een poging tot doodslag ofzo. Ik zal wel weer wat horen nu. Het is ernstig wat er gebeurd is – laat dat duidelijk zijn, daar zijn we het ook over eens – maar om daarvoor in beroep te gaan vind ik weer een tweede.”

Geen contact

Er is geen gevaar dat hij Jaimie momenteel wat aandoet, wil Bram vervolgens zeggen. “Met name ook omdat er voorwaarden zijn gesteld aan de verdachte om hem in vrijheid te krijgen. Ik denk te weten dat hij bijvoorbeeld geen contact mag opnemen met het slachtoffer.”

Het OM is gewoon bezig met een pr-circus, foetert Bram. “Ik denk ook dat ze denken: we hebben niets te verliezen, laten we het proberen, want dat doet het verder ook goed bij de publieke opinie. Van: kijk eens, er was veel stof toen de man vrij werd gelaten, dus laten we als OM vooral ook proberen om hem weer in de cel te krijgen.”

Besneden

Gelukkig was Bram niet de hele uitzending gepikeerd. Aan het eind van het programma lag hij in een scheur toen Guido hem vroeg of hij besneden is. Lekker niveautje allemaal. Of, zoals ze het bij VI Vandaag noemen: “Het is treurig om te zien wat er met Bram gebeurd is.”

Tot slot: wat vindt Yvonne Coldeweijer van de nieuwste uitspraken in Shownieuws? “Volgens deze zelfingenomen figuren wil het OM Lil Kleine alleen maar langer vasthouden ‘voor de bühne’. “Toch fijn voor de BN’ers om te weten dat wat je ook voor strafbare feiten hebt gepleegd, deze twee (Bram en Guido, red.) te allen tijde je arie willen likken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bram Moszkowicz vindt de mishandeling van Jaimie Vaes niet ernstig genoeg. Wat vindt u?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen