René van der Gijp vindt Rutger Castricum ‘een arrogante l*l’

Rutger Castricum wekt met zijn tv-optredens enorm veel ergernis op bij René van der Gijp. De VI Vandaag-ster vindt de presentator van PowNed ‘een arrogante l*l’. “Hij heeft zo’n foute kop.”

Rutger Castricum en René van der Gijp © SBS 6

De laatste tijd is Rutger Castricum heel erg vaak te gast in de slecht bekeken talkshow van Johnny de Mol. “Ik zat te kijken en toen zat ook die Rutger Castricum daar”, vertelt René van der Gijp in VI Vandaag. “Daar is echt alles fout aan, hè? Die heeft een foute kop, een foute stem, een foute toon en het is zó’n arrogante l*l joh, die gozer.”

Arrogant

Johan Derksen breekt daarop even in. “René, mag ik even iets ertussendoor zeggen? Toevallig heb ik maandag hier een interview met hem van een uur. Dus ga even door!”

René: “Nee, ik vind… Weet je, stel je voor dat ik ergens zit te eten in Spanje en Zidane zit naast me en die zou een beetje arrogant zijn. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar wat heeft deze jongen nou gedaan?”

Özcan Akyol: “Bij PowNed was hij een rebel, maar nu is hij heel keurig.”

René: “Moet je kijken joh. Bah!”

Vervelende inhouding

VI Vandaag start daarop een fragment in waarop Rutger in HLF8 vol dedain spreekt over de prestaties van de Nederlandse schaatsers op de Olympische Spelen. “Wat een drama. Het is eigenlijk gewoon mislukt. Het is de ene misser na de ander. Het enige wat we in dit land konden was schaatsen en dat lukt eigenlijk ook al niet meer.”

Johan Derksen: “Ja, het is een heel vervelende houding.”

Özcan: “Ik snap wat je bedoelt. Waar baseert hij deze houding op?”

Buitenbeentje

Johan: “Hij wil opvallen op tv, iets neerzetten, een buitenbeentje zijn.”

Özcan: “Maar dat lukt hem al vijf jaar niet meer eigenlijk. Eigenlijk sinds Jeroen Pauw zich over hem heeft ontfermd. Hij is geneutraliseerd. Die reportages in Den Haag waren nog wel geinig en de mensen hielden ook wel rekening met hem, maar daar is niets meer van over. Dat is helemaal verdwenen, maar die arrogantie is wel gebleven. Dat is wel merkwaardig, ja.”

Fragment

Het fragment van Rutgers afslachting in VI Vandaag:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen