Martijn Koning: ‘Eva Jinek naar bed geweest met Thierry Baudet’

Eva Jinek en Thierry Baudet zijn in de lente van 2015 met elkaar naar bed geweest tijdens hun tv-reis voor Pauw. Althans, dat denkt haar aartsrivaal Martijn Koning. “Dat meen ik serieus.”

Eva Jinek en Thierry Baudet © RTL, NPO

Presentatrice Sophie Hilbrand reisde in mei 2015 voor een special van Pauw met vijf opiniemakers af naar Sicilië, waar dagelijks vele vluchtelingen per boot aankwamen. Het ging om Eva Jinek, Thierry Baudet, Myrthe Hilkens, Olaf Koens en Özcan Akyol. Een paar dagen voor die reis maakten Eva en Freek Vonk een einde aan hun relatie.

Naar bed met Thierry?

Het kan volgens Martijn Koning niet anders dan dat er op die reis meer is gebeurd tussen Eva en Thierry. “Ik snap niet waarom zij steeds dat Forum blijven verdedigen. F°ck die hele Jinek. Ik denk dat Eva Jinek met Thierry Baudet naar bed is geweest. Dat is wat ik denk en dat meen ik serieus”, zegt hij bloedserieus in zijn podcast De Knorrepodcast.

Dat moet dan tijdens die reis in Sicilië zijn gebeurd, aldus Martijn. “Zij zijn toen een keer op excursie geweest voor Jeroen Pauw. Daar waren ook verschillende columnisten bij. Het was in 2015 en ze zijn naar Italië geweest om het vluchtelingenprobleem te zien.”

‘Dom wijf’

Martijn kan anders niet verklaren waarom Eva zo tegen Forum aanschuurt, zegt hij. “Jinek begint me toch echt een beetje in het verkeerde keelgat te knallen en dat meen ik serieus. Ik was nog best wel een soort van liefdevol over haar, ondanks alles wat er gebeurd is, maar je kunt je toch ook wel als een iets minder dom wijf opstellen?”

Volgens hem gaat Eva te ver. “Er is een soort grens, denk ik. Als je als Jinek zo lang dat extreemrechts steeds een podium blijft geven – of het nou aan de hand van zogenaamd grappige filmpjes is of Jaïr die een leuk interview heeft met Baudet of een andere griezel – dan gaat dat op een gegeven moment een grens bereiken.”

Gechanteerd

Het is gewoon heel vreemd dat Eva zo boos op hem is geworden om zijn roast van Thierry, vindt Martijn. Door die roast liep Thierry boos weg uit haar live-uitzending. “Ik denk dat het anders niet logisch is. Waarom zouden ze die gast anders zo blijven beschermen? Het slaat helemaal nergens op. Het is een totale aan de coke verslaafde gek.”

Martijn suggereert dat Eva misschien wel gechanteerd wordt door Thierry. “Dat kan niet anders. Wat moet het anders zijn? Ik heb er echt over nagedacht en ik ben tot die conclusie gekomen. Het is best een vreemd verhaal. (…) Hij heeft iets tegen haar.”

Troef tegen Jinek

Eva zal er alles aan doen om die vermeende affaire onder de pet te houden en daarom is zij chantabel, suggereert Martijn. “Ik denk dat hij die troef tegen Jinek heeft, omdat het anders volstrekt onlogisch is om die gast zo te blijven beschermen.”

RTL kan Jinek toch overrulen? “Ik denk dat Jinek meer de dienst uitmaakt bij RTL dan jij denkt. Ik denk dat zij zo belangrijk is, ook voor de zender, dat zij dat soort dingen wel kan maken. Ik zou het anders niet logisch vinden.”

In bed met Özcan

Het ligt natuurlijk voor de hand dat Martijn deze roddel de wereld inslingert uit rancune. Hij gooide in september uit woede nog een aantal appjes met een redacteur van Jinek online en riep vorige maand nog dat hij zich ‘af en toe’ aftrekt op de presentatrice.

Tijdens de bewuste tv-reis sliep Thierry overigens op één kamer met Özcan. De politicus vreesde geruchten voor een mannelijke liefdesaffaire en bouwde daarom met meubels een muur tussen hun bedden.

Update

Update maandag 6 december: Eva Jinek zwijgt, maar redacteur is woest: ‘Martijn Koning is gestoord’

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen