Jinek-schandaal: redacteur noemt haar een ‘onzekere controlefreak’

Martijn Koning zet Eva Jinek behoorlijk voor schut. De komediant openbaart vandaag appjes waarin een van haar eigen redacteuren haar een onzekere controlefreak noemt. “Ze is heel erg nerveus.”

Eva Jinek en Martijn Koning © RTL

Het zit Martijn Koning nog altijd dwars dat Eva Jinek en RTL hem een halfjaar geleden keihard voor de bus hebben gegooid na zijn veelbesproken roast van Thierry Baudet. De politicus liep boos weg toen Martijn van Eva de ruimte kreeg om een vrij genadeloze tirade uit te spreken. De talkshowhost was vervolgens wóest op de comedian.

Martijn gooit appjes online

De nasleep was voor Martijn ontzettend vervelend, omdat hij in het openbaar in diskrediet werd gebracht door Eva, RTL én tv-baas Peter van der Vorst. Dat Eva het gisteren allemaal weer oprakelde in het programma van Raven van Dorst, is voor Martijn de druppel. Hij gooit nu een WhatsApp-gesprek online dat hij had met Jinek-redacteur Derk Laning.

Martijn had op de dag dat Thierry te gast was bij Jinek volop WhatsApp-contact met deze Derk, die probeerde te achterhalen wat de komediant ’s avonds zou gaan uitspreken tegen de politicus. Het is duidelijk dat de appjes nooit voor de openbaarheid bedoeld zijn: Derk noemt Eva namelijk nerveus, onzeker en een controlefreak. Vrij pijnlijk.

‘Eva heel nerveus voor Thierry’

Wat zegt Eva’s redacteur Derk in het appgesprek tegen Martijn? “Hey Martijn, ik sprak Eva net… ze is echt heel erg nerveus over de interviews van vanavond. Deze uitzending ligt onder een vergrootglas vanwege Baudet en Azarkan.”

Derk onthult hier dus dat Eva op is van de zenuwen als er bepaalde politici bij haar aan tafel zitten. Dan: “Ze wil heel graag weten wat je gaat zeggen, niet omdat ze jou niet vertrouwt of omdat het niet grappig is of omdat ze iets wil veranderen, maar vanwege het simpele feit dat ze gewoon wil weten wat er in haar show gebeurt. Controlefreak.”

Controlefreak

Oei, Eva’s eigen redacteur die haar een ‘controlefreak’ noemt: niet zo fraai. Martijn antwoordt daarop: “Ja ik ben nog bezig. Gewoon scherp en kritisch over Baudet. Het is echt ok. Het is mijn netste en scherpste ooit. Nul scheldwoorden.”

Derk noemt Eva vervolgens ook nog eens onzeker: “Ik vertrouw je ook blind hoor! Het is haar onzekerheid die hier speelt. Meestal repeteren we dus dan kijkt ze dan mee, maar dat doen we nu natuurlijk niet. Daarom wil ze wel een schets hebben van wat je gaat zeggen. Je mag ook gewoon vier thema’s noemen. Zodat ze het gewoon weet. Hou ik er daarna over op, haha.”

‘Je mag het lezen’

Martijn noemt vervolgens vier onderwerpen waarover hij het gaat hebben, waaronder ‘niemand wil met hem regeren’ en ‘gaat nooit aan de macht komen’.

Vervolgens biedt Martijn aan: “Maar ik ben nog even bezig. Anders mag ze hem lezen als ik er ben. Geloof me: het stelt niks voor.”

Waarom openbaart Martijn deze appjes nu? Hij twittert: “Voordat alle shit weer begint hierover: dit is mijn contact met de redactie van Jinek die avond. Ze wisten ervan, en ze mocht het gewoon lezen, maar dat hebben ze niet gedaan. Ik ben er echt klaar mee.”

De appjes

De bewuste Jinek-appjes:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen