Eva Jinek blikt nog één keer terug op verhitte Thierry Baudet-rel

Eva Jinek heeft gisteren in het praatprogramma van Raven van Dorst nog één keer teruggeblikt op de Thierry Baudet-rel van een halfjaar geleden. “Ik vond dat echt verschrikkelijk.”

Thierry Baudet bij Eva Jinek © Jinek

Thierry Baudet liep in maart boos weg bij de talkshow van Eva Jinek, nadat cabaretier Martijn Koning daar de ruimte kreeg om hem – zonder tegenspraak – genadeloos hard aan te vallen. Veel mensen begrepen Thierry volledig en ook Eva was pislink op Martijn, die dit niet van tevoren had afgesproken met de redactie.

Spelregels

Eva was gisteren te gast in het programma Boerderij van Dorst, waar de rel nog één keer aan bod kwam. Ze voelde zich erg verantwoordelijk voor wat er gebeurde. “De hele setting van mijn programma is dat je aan een tafel zit op basis van gelijkwaardigheid en dat je met elkaar kunt praten.”

Ze vervolgt: “Ik hoef echt niemands handje vast te houden en niemand te helpen. Iedereen kan voor zichzelf opkomen, behalve als de regels veranderen, je daar zit en niet meer terug kunt praten. Dat is dan niet goed. Mensen moeten erop kunnen rekenen dat de spelregels niet halverwege het spel veranderen en dat gebeurde wel, waar ik bij zat.”

Verschrikkelijk

Waarom onderbrak ze Martijn niet? “Ik weet ook wel dat als iemand praat, je die niet onderbreekt. Dat moet je nooit doen. Je moet altijd een kunstenaar of who ever zijn of haar werk laten afmaken. Dan kun je er een oordeel over vellen. Als het niet goed gaat, vind ik het natuurlijk verschrikkelijk. Ik kan niet anders zeggen.”

Eva kon er niets meer aan veranderen. “Het enige dat ik kan doen is de volgende avond er weer gaan zitten en ik kan het niet ongedaan maken.”

Reputatie

Martijn heeft gespeeld met haar reputatie, vindt Eva. ” Ik heb maar een ding en dat is mijn reputatie. Dat is het enige wat ik heb. Je kunt een reputatie hebben van twintig jaar en dat kan in tien seconden weg zijn door iets wat verkeerd gaat in een liveprogramma. Dat risico aanvaard ik, want dat maakt het spannend. Dan zeg je: ‘Ik heb boeiend werk, er kan van alles en nog wat gebeuren!’”

“Dit is de keerzijde ervan. Dat er iets gebeurt onder jouw naam, wat niet volgens jouw afspraken of regels is.Natuurlijk neem ik dat mee naar huis. Natuurlijk. Mijn werk is altijd persoonlijk. Ik heb nog nooit een dag gewerkt en gedacht: zó, naar huis, ik sluit het af en nu ben ik Eva en ben ik gewoon thuis.”

Barbecue

Eva lag vanwege de rel flink onder vuur, ook van collega’s uit het vak. En dat heeft haar behoorlijk geraakt. Op dat soort momenten wil je even geen BN’er zijn, aldus de presentatrice.

“Ik heb wel vaker dichtbij de barbecue gestaan, maar het is altijd irritant. Op dat soort momenten is het maximaal dat je denkt: waarvoor doe ik dit?”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Eva Jinek momenteel ook in de maag zit met haar lage kijkcijfers?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen