Martijn Koning: ‘Ik trek me af en toe nog steeds af op Eva Jinek’

Martijn Koning doet een behoorlijk pittige en ietwat ongepaste uitspraak over Eva Jinek, met wie hij in een diep conflict zit. De cabaretier geeft aan dat hij zich ‘af en toe nog steeds aftrekt op haar’.

Eva Jinek en Martijn Koning © RTL

Het is zeer onwaarschijnlijk dat we Martijn Koning ooit nog voorbij zien komen in de talkshow van Eva Jinek. Ze was er eerder dit jaar woest over dat Martijn in haar programma zó’n gewaagde roast uitsprak over Thierry Baudet, dat de politicus boos van tafel liep. Het is nooit meer goed gekomen tussen Martijn en Eva.

Afgetrokken op Eva

Martijn vindt het een behoorlijke afknapper dat Eva niet voor hem in de bres sprong, vertelt hij in een podcast van NPO Radio 1. “Heel veel mensen zeiden: ‘Ja, het kon niet wat er gebeurde!’, waaronder Eva Jinek, wat ik ontzéttend zonde vind, want het is een hartstikke leuke vrouw.”

Eva is behoorlijk in zijn achting gedaald, hoewel hij nog wel af en toe over haar fantaseert. “Ik was knétterverliefd op haar en ik heb me tot in den treure afgetrokken op d’r, wat ik nog steeds wel eens doe hoor. Met tegenzin, met tegenzin, maar toch, af en toe kan het niet anders.”

Mogelijk bedoelt Martijn het komisch, maar hij vertelt het zonder te lachen. Ook presentatrice Mischa Blok lacht niet na deze uitspraak.

Slechte relatie

Wat heeft die roast Martijn gebracht? “Het heeft me een heel slechte relatie met RTL gebracht, extreem veel doodsbedreigingen. Echt wel duizenden. Ik heb me heel onveilig gevoelig. Er was een heel land wat online over je heen lijkt te vallen. De politie heeft heel fijn geholpen en daar ben ik erg dankbaar voor.”

Hij heeft geen spijt. “Ik vind het nog steeds een briljante column. Het was tijd om Baudet op een andere manier toe te spreken (…) en niet met fluwelen handschoentjes en ‘god wat zijn we blij dat hij in ons programma zit want daar krijgen we kijkcijfers mee’.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u deze uitspraken van Martijn Koning ongepast?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen