Eva Jinek zwijgt, maar redacteur is woest: ‘Martijn Koning is gestoord’

Eva Jinek wil niet reageren op de beschuldiging van Martijn Koning dat ze het bed zou hebben gedeeld met Thierry Baudet. Een van haar redacteuren reageert echter woest: “Hij is gestoord!”

Eva Jinek en Martijn Koning © RTL

Martijn Koning heeft enorm veel boze reacties ontvangen op zijn nieuwste uitspraken over zijn aartsvijand Eva Jinek. De cabaretier stelt dat de presentatrice in de lente van 2015 tijdens tv-opnames in Sicilië mogelijk naar bed is geweest met Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie. “Dat is wat ik denk en dat meen ik serieus.”

‘Wat een naar mannetje!’

Het leidde tot een stortvloed aan negatieve reacties, bijvoorbeeld van Esther Voet, hoofdredacteur van het Nieuw Israëlietisch Weekblad. “Wat een ontzettend naar mannetje, die Martijn Koning. Humorloos, rancuneus schreeuwertje met totaal gebrek aan beschaving. Bah. Bah. Bah.”

En D66-bekendheid Boris van der Ham: “Ja en zonde van het punt dat hij maakte. Kritiek op gedrag van Jinek is namelijk best te maken. Door zo’n onzinnig punt te verzinnen plaatst hij zichzelf en zijn punt echt buiten de orde.”

Martijn door het stof

Normaal gesproken roepen BN’ers bij controverse over hun uitspraken altijd dat ze verkeerd zijn geciteerd of dat de media het allemaal hebben opgeblazen, maar dat doet Martijn niet. Hij gaat door het stof en biedt zijn excuses aan.

Martijn: “Lieve mensen, en niet lieve, ik heb een tijdje geleden in de Knorrepodcast iets gezegd wat mijn vrienden van Mediacourant op hebben gepikt over Eva/Thierry en dat knip ik er zsm uit. Onthoud wel even dat de Knorrepodcast een comedypodcast is he ;) Desalniettemin: excuses!”

Slechte grap

Weekend-baas Bart Ettekoven vindt het een merkwaardige reactie, zegt hij in Shownieuws. “Wat hij daar nou mee wil zeggen, is dat het comedy was. Maar dan was het dus een slechte grap, maar zo kwam het op de luisteraars van deze podcast niet over, want hij vertelde het wel redelijk serieus.”

Martijn deed de uitspraken bloedserieus en zelfs behoorlijk bozig. Een sarcastische of humoristische ondertoon was daarbij afwezig. Bart: “We weten natuurlijk ook allemaal dat ze best wel een dingetje hebben sinds Thierry Baudet daar boos is weggelopen. Martijn Koning heeft sindsdien ook nooit contact meer gehad met Eva.”

‘Waarom doet hij dit?’

Fotograaf William Rutten begrijpt helemaal niets van Martijn. “Waarom blijft hij hier steeds maar op terugkomen? Elke keer krijgt hij weer die deksel op zijn neus en doet hij het tóch weer. Ik snap best dat hij boos is, maar op een gegeven moment moet je ook zeggen dat het een gepasseerd station is.”

“Nu roept hij elke keer weer wat waardoor mensen boos worden. Dit gaat je ook niet helpen om door andere omroepen uitgenodigd te worden. Die gaan denken: die is onbetrouwbaar en gaat foute grappen over je maken. Ik denk dat het je carrière alleen maar in de weg zit.”Eva reageert niet

Eva wil niet reageren

Eva Jinek wil niet reageren, zegt Bart. “We hebben ook Eva en haar management om een reactie gevraagd, maar die willen ook allemaal niet reageren. Ja, dat is slim, want laten we maar zo min mogelijk aandacht geven aan die man, denken zij.”

Een van haar redacteuren is wél losgegaan tegen Shownieuws. “We hadden ook nog even contact met iemand op de redactie van Jinek om te vragen van: ‘Goh, denken jullie dat dit waar is?’ En die zeggen: ‘Die Martijn is helemaal gestoord.’”

Verwijderd

De bewuste aflevering van de Knorrepodcast was enige tijd publiekelijk te beluisteren, maar is daarna achter een betaalmuur geplaatst. Inmiddels is de bewuste passage uit de podcast gehaald, aldus Bart.

Bart: “We hebben even geluisterd naar alle podcasts van de afgelopen maand en het is daar inderdaad uitgehaald, dus dat fragment is niet meer terug te luisteren wat hij vertelt over Eva en Thierry.”

Excuustweet

De excuustweet van Martijn:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen