Paul de Leeuw stopt met amusement als Busje Komt Zo flopt

Paul de Leeuw stopt met het maken van amusements-tv als zijn nieuwe programma Busje Komt Zo flopt. Hij heeft de wind mee, want de concurrentie is vanavond niet bepaald op oorlogssterkte.

Paul de Leeuw © Annemieke van der Togt

Het is voor Paul de Leeuw een spannende dag. Na een jarenlange pauze op het gebied van amusements-tv, keert hij vanavond – direct na kijkcijferhit Ik Vertrek – terug op de buis met Busje Komt Zo op NPO 1. Aangezien de presentator enigszins uit de gratie is geraakt, kreeg hij van de NPO geen carte blanche. Hij moest zelfs eerst een proefaflevering maken.

Busje Komt Zo

Die proefaflevering heeft Paul doorstaan en nu mag hij de nationale beeldbuis op met Busje Komt Zo. De presentator trekt hierin met een enorme touringcar door het land. “De kijkers zijn de routeplanner en bepalen welke haltes hij iedere aflevering aandoet. Zo ontmoet hij de meest uiteenlopende mensen en hoort hij bijzondere verhalen”, aldus BNNVARA.

Weet Paul de kijker hiermee te boeien? De concurrentie is in elk geval mild om half tien. Als hij begint, dan is kijkcijferkanon Expeditie Robinson al afgelopen op RTL 4. Wel is dan nog de napraatshow Eilandpraat te zien met Luuk Ikink. De derde grote speler, SBS 6, zendt een nieuwe aflevering van Undercover in Nederland uit.

Kapt Paul ermee?

Er is Paul veel aan gelegen dat dit project slaagt. Als het níet lukt, houdt hij het namelijk deels voor gezien. “Ik moet wel zeggen: dit is wel het programma waarvan ik denk: ik kijk er zelf met plezier naar, ik heb het met plezier gemaakt en als het niet werkt, om wat voor reden dan ook, dan kan ik niet zeggen: ik ga over een jaar weer wat anders maken.”

Wat gaat hij dan doen? “Dan is denk ik het amusement zoals ik het graag wil maken misschien niet meer succesvol”, zegt hij tegen RTL Boulevard.

Verslaggever Aran Bade: “Dan is het klaar?”

Paul: “Ja.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie wint vanavond de slag om half tien?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen