Willibrord Frequin komt na één dag terug op tv-exit: ‘Ik wil in VI’

Willibrord Frequin is al na één dag teruggekomen op zijn aangekondigde vertrek van televisie. Hij zou graag een rol krijgen in de nieuwe dagelijkse VI-talkshow op SBS 6. “Ik mis mezelf op tv.”

Willibrord Frequin © SBS

De 80-jarige Willibrord Frequin zat maandagavond aan de talkshowtafel van HLF8. Hij vertelde aan presentator Johnny de Mol dat het zijn laatste optreden op televisie zou zijn. “Echt?! Als dit je laatste tv-optreden is, dan was het een eer om jou hier in het programma te hebben”, merkte de gastheer op.

Willibrord toch niet van tv

Een dag later stond Willibrord echter alweer voor de camera van Shownieuws. “Hij kondigde groots zijn afscheid aan bij HLF8. Johnny de Mol stond er zelf ook van te kijken en vond het wel eervol. Dat kan ik me voorstellen, want het is ook jarenlang een grootheid geweest op televisie en geeft nu zijn allerlaatste tv-interview”, aldus deskundige Bart Ettekoven.

Hij vervolgt: “Wij dachten: oh, daar willen we hem wel even over spreken, dus we belden en zeiden: ‘Kunnen we een interview met je doen?’ En dat kon.”

Gewetensnood

Willibrord haalde werkelijk alle showmedia met zijn aankondiging te stoppen met televisie, maar daar komt hij alweer van terug. “Ik zit in enorme gewetensnood, ik heb gisteren gezegd: ‘ik stop ermee’. En dan sta jij weer hier, toch weer voor Shownieuws. Inconsequent, hoe kun je zijn.”

De mensen willen hem nou eenmaal op tv hebben, aldus Willibrord. “Ik heb echt tientallen telefoontjes gehad en sms’jes van mensen die niet willen hebben dat ik stop. Ja, ze missen me, kun je nagaan. Ik mis mezelf wel soms op tv. Voor veel mensen ben ik een held omdat ik voor mensen opkwam die het slecht hadden. Dat gebeurt niet meer.”

Rol in VI

Volgens Weekend-baas Bart wil Willibrord graag een rol in de nieuwe dagelijkse talkshow van VI. “Hij hint op een comeback in de dagelijkse talkshow die Wilfred Genee gaat doen met z’n vrienden op SBS 6. Hij zegt: ‘Dat is een van mijn favoriete programma’s en daar zou ik wel heel graag een vast item in willen hebben.’”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Willibrord Frequin wil in VI. Een goed idee?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen