Beau van Erven Dorens blij met relatief zwak presentatieteam Op1

Beau van Erven Dorens is blij met het relatief zwakke presentatieteam van Op1. Met één sterke presentator zou dat programma een veel grotere concurrent zijn, denkt de talkshowhost van RTL 4.

Beau van Erven Dorens © William Rutten

Alsof er al niet genoeg talkshows zijn, komen er na de jaarwisseling nóg twee bij op de late avond. De RTL 4-talkshow van Beau van Erven Dorens ziet straks twee nieuwe concurrenten opstaan: Arjen Lubach die een dagelijks programma gaat maken voorafgaand aan Op1 en de mannen van VI die elke avond gaan uitzenden op SBS 6.

Eredivisie-niveau

Het wordt ‘stevige concurrentie’, verwacht Beau, die maandag weer terugkeert op de late avond van RTL 4. “Zowel Lubach als Derksen en zijn collega’s zijn gewoon Eredivisie-niveau.”

Het niveau dat het presentatieteam van Op1 dus níet heeft, legt Beau vervolgens indirect uit. “We mogen nog van geluk spreken dat alles bij de NPO zo divers moet. Want als ze daar vijf dagen per week Sven Kockelmann bij Op1 hadden neergezet, dan hadden ze het ons denk ik nóg moeilijker gemaakt.”

Beau blijft hetzelfde

Beau gaat zijn programma niet aanpassen nu de concurrentie zo hevig wordt. “Waarom zou ik me moeten aanpassen? Onze missie verandert niet. Wij moeten elke dag strak zijn, ons goed voorbereiden en we moeten met nieuwe dingen blijven komen. We zullen de beuk erin gooien en zien wel hoe het afloopt.”

Vreest ook Beau voor dalende kijkcijfers? “Er is ontzettend veel aan de hand in talkshow- land en daar heb ik de afgelopen weken goed over nagedacht. Ik zie dat er coronamoeheid is, maar ook algehele politieke moeheid. (…) Mijn belangrijkste regel de komende maanden is: er mag wel wat meer gelachen worden.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Op1 beter zou scoren met vijf dagen per week Sven Kockelmann?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen