Eva Jinek onthult waarom ze zes maanden per jaar op vakantie moet

Eva Jinek behoort ontegenzeggelijk tot de happy few. Voor een megasalaris van maar liefst 1,2 miljoen euro per jaar hoeft ze maar zes maanden te werken. Wat is de reden dat ze zo weinig werkt?

Eva Jinek © RTL

Ooit was Eva Jinek misschien wel de meest ambitieuze presentatrice van de publieke omroep, maar sinds het ondertekenen van haar miljoenencontract bij RTL is ze lekker achterover gaan leunen. Ze werkt nog maar zes maanden per jaar, en dat voor een salaris van naar verluidt 1,2 miljoen euro. Belachelijk, vindt onder meer Wilfred Genee.

Megavakanties

Waarom heeft Eva van die megavakanties? Het is volgens haar noodzakelijk, omdat het leven van een talkshowhost zo ontzettend zwaar is. “Ik moet er heel veel voor laten. Ik ga iedere nacht na de uitzending rond halfdrie naar bed en om halfacht komt mijn kind een flesje bij mij drinken”, verzucht de steenrijke presentatrice in de nieuwe Elle.

Eva zit soms gewoon te multitasken tijdens het geven van een flesje. Een beetje zoals elke werkende moeder dus. “Dan begint tegelijk mijn telefoon te zoemen in de groepsapp van de redactie en heb ik een berg ongelezen mails.”

Sociale leven ligt stil

Nu is het nog steeds niet duidelijk waarom haar werk zó zwaar is dat ze zes maanden vakantie nodig heeft. Is er nog iets? Eva kan haar vrienden niet zien. “Mijn sociale leven ligt in die periode stil. Mijn vrienden vragen me dan niet eens meer mee, want ze weten dat ik toch niet kan.”

Het is gewoon heel heftig, aldus de televisiemiljonair. “Het idee dat je parttime kunt werken en tegelijk de top kunt bereiken, is een loos idee.”

Parttime

Huh, maar Eva wérkt toch parttime? Ze werkt maar de helft van het jaar! “Dit doe ik de helft van het jaar, de andere helft ben ik wel thuis met mijn kind, doe ik andere projecten zoals het boek en heb ik meer tijd voor andere dingen.”

Met ‘andere dingen’ doelt Eva bijvoorbeeld op het opnemen van ultraflauwe filmpjes met grijze muis Lize Korpershoek, de vriendin van Tim Hofman. Ze is er maar druk mee. “Ook in die periode lukt het me niet om álles te doen wat ik wil, zoals regelmatig sporten.”

Beau reageert

Eva is lang niet de enige talkshowhost die zo klaagt over hoe ontzettend zwaar tv-werk wel niet is. Zelfs Beau van Erven Dorens moppert erover. “Ik zeg alleen maar: het zijn lange dagen en daar komt nog bij dat je absoluut níét ziek mag worden omdat dan de show in het water valt”, luidt zijn verweer in Veronica Superguide.

“Ik wil heus niets afdoen aan zware beroepen als schilder en verhuizer. Maar ook voor een televisiepresentator is het fysieke gedeelte belangrijker dan mensen denken.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tv-sterren die steen en been klagen terwijl ze hun miljoenen tellen: onhandig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen