Marieke Elsinga hoopt dat André Hazes jr. afkickt van verslaving

Marieke Elsinga hoopt dat het André Hazes jr. lukt om af te kicken van zijn verslaving. “Als deze jongen echt verslaafd is, dan wil ik gewoon dat hij beter wordt. Dan heb ik ook met hem te doen.”

André Hazes jr. en Marieke Elsinga © RTL

Het is een gewaagde uitspraak die Marieke Elsinga doet. Ze breekt immers met de officiële verklaring dat de afwezigheid van André Hazes jr. te maken zou hebben met een ‘emotionele burn-out’. De volkszanger, die eergisteren onder grote belangstelling terugkeerde in Nederland, vecht volgens Yvonne Coldeweijer tegen een cocaïneverslaving.

Michael Jackson

Marieke vindt het best pittig dat er zondagavond zoveel pers op Schiphol stond om André op te wachten na zijn vlucht uit Alicante, waar hij voor de tweede keer zijn behandeling zou hebben afgebroken. “Het is bijna alsof Michael Jackson uit de dood is opgestaan en naar Nederland kwam.”

Het verbaast Marieke dat André niet gewoon gekozen heeft voor de VIP-service van Schiphol, waardoor je ongezien de luchthaven kunt verlaten. “Dat wil je dan toch als je zo’n ster bent en je weet wat er allemaal over je gezegd wordt in Nederland?”

Verslaafd aan aandacht

Heeft André het dan niet zien aankomen? Dat lijkt Luuk Ikink sterk. “Wel als enige dan. Iedereen werd getipt door Yvonne Coldeweijer, maar hij heeft het berichtje kennelijk niet gezien.”

Luuk vraagt zich af of André die spectaculaire entree op Schiphol niet gewoon spannend vond. Hij bekende eind 2018 immers verslaafd te zijn aan aandacht. “Ik kan niet zo goed inschatten wat hij hier nou van vindt. Ik zag op Schiphol namelijk ook zo’n fotograaf die hij dan ook wel eens belt om mee te gaan op vakantie om foto’s te maken voor een blad.”

Marieke leeft mee

Marieke denkt dat André vooral goede hulp nodig heeft. “Misschien heb ik boter op mijn hoofd omdat ik dit programma presenteer en we iemand naar Schiphol sturen, maar het blijft me ook een beetje bekruipen dat ik denk: als deze jongen echt verslaafd is, dan wil ik gewoon dat hij beter wordt. Dan heb ik ook met hem te doen.”

Het is evident dat Marieke niet langer in een burn-out gelooft. Net als tv-kenner Rob Goossens: “Natuurlijk en ik denk dat dat voor ons allemaal geldt, maar wat onderdeel is van waarom we dit zo machtig interessant vinden is natuurlijk omdat niet duidelijk is wat er precies aan de hand is.”

Dokter Google

Rob denkt dat die burn-out een smoesje is, aangezien er geen officiële diagnose is gesteld. “Zijn management blijft maar die emotionele burn-out herhalen, maar als je vraagt of dat iets is wat de dokter heeft gezegd, dan verwijzen ze naar ‘professor Google’. De laatste keer dat ik het checkte was Google geen dokter.”

Het is maar beter dat André duidelijkheid geeft, aldus Rob. “Als hij eraan toe is, kom dan echt naar buiten en nodig de pers uit. Doe een keer echt je verhaal en dan is de Nederlandse pers echt niet de allerergste in het blijven achtervolgen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André Hazes jr. heeft zichzelf gediagnosticeerd met een 'emotionele burn-out'. Teken aan de wand?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen