Johnny de Mol krijgt geen psychische hulp: ‘Ik hou mijn rug recht’

Johnny de Mol krijgt geen psychische hulp sinds zijn ex-vriendin Shima Kaes hem heeft beschuldigd van poging tot doodslag. “Nee. Ik probeer mijn rug recht te houden”, aldus de presentator.

Johnny de Mol © Roy Beusker

Nog nooit is Johnny de Mol zo in opspraak geweest als het afgelopen jaar. Zijn ex-vriendin Shima Kaes is plotseling weer om de hoek komen kijken om hem te beschuldigen van zware mishandeling en poging tot doodslag. Het heeft Johnny’s imago flink beschadigd, vooral omdat hij er publiekelijk nooit op heeft gereageerd.

Zwaar in gehakt

Nu doet Johnny dat alsnog en wel in het tijdschrift van ‘zijn favoriete tante’ Linda de Mol. “Ik raakte afgelopen jaar betrokken bij iets wat echt kut was, de zaak rondom mijn ex-vriendin. Dat heeft er zwaar in gehakt, mede omdat ik opkom voor kwetsbare mensen en in mijn programma’s veel te maken heb met huiselijk geweld.”

Zijn huidige liefdespartner Anouk wist al van de turbulente relatie met Shima. “Dus gelukkig wist zij wel precies hoe het zat. Maar ik had nooit zien aankomen dat ik geconfronteerd zou worden met de beschuldiging van zware mishandeling en poging tot doodslag. Als je mij echt wilt raken of pakken, dan moet je met zoiets komen.”

Rauw op je dak

Het kwam voor Johnny als donderslag bij heldere hemel. “Ik vind het ook heel moeilijk omdat we nog af en toe contact hadden. Zo heeft mijn ex me gecondoleerd toen mijn oma overleed, heeft ze me gefeliciteerd toen Anouk en ik ons verloofden en ook nog toen Anouk zwanger was.”

Hij vervolgt: “Dan komt zo’n hele zware beschuldiging bijna zes jaar na dato heel rauw op je dak vallen. Ineens kwam er een brief van haar juridisch adviseur bij mijn vader, mijn moeder en bij mij om tot een ‘regeling’ te komen. Naar aanleiding van die brief hebben we aangifte gedaan van poging tot afdreiging.”

Is het waar?

De grote vraag is: is het waar? Heeft hij Shima zwaar mishandeld? “Die relatie was niet mooi en ik was in die tijd zeker niet op mijn best, daar ben ik meteen eerlijk over geweest, maar waar ik nu van word beschuldigd, dat is gewoon pertinent niet waar. En nogmaals, dat raakt me heel erg.”

Krijgt hij psychische hulp? “Nee. Ik probeer mijn rug recht te houden. Ik heb ervoor gekozen liever min tong af te bijten dan overal op te reageren, maar dat is knap lastig. Soms denk ik: er komt ooit een moment dat ik het hele verhaal doe, maar eigenlijk is het veel beter hoe we het tot nu toe hebben gedaan. Het gewoon laten. Maar die oneerlijkheid giert wel door m’n lijf”, besluit hij in de nieuwste LINDA.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Johnny de Mol keihard genaaid wordt door Shima Kaes?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen