Youp van ’t Hek valt Mona Keijzer aan bij Humberto: ‘Tief Sywert eruit!’

Youp van ’t Hek was gisteren in de talkshow van Humberto Tan behoorlijk fel tegen Mona Keijzer. De cabaretier riep het CDA-Kamerlid op om werk te maken van het royement van Sywert van Lienden.

Youp van 't Hek en Mona Keijzer © Humberto

Het CDA is aan het onderzoeken of partijlid Sywert van Lienden geroyeerd kan worden. Hij ligt onder vuur vanwege een omstreden mondkapjesdeal met de overheid, waarbij hij mogelijk heeft geprofiteerd van zijn connecties bij het CDA. “Ik begrijp niks van het CDA”, sprak Youp in de talkshow van Humberto.

‘Sodemieter op!’

Youp heeft met verbazing naar het Buitenhof-optreden van Sywert gekeken. “Als ik zondag die oplichter zie, Sywert, en ik zie die man gewoon eerlijk bekennen hoe hij die hele tent genaaid heeft… En dan moet er nog intern onderzocht worden of daar wat mensen van het CDA aan mee hebben zitten duwen…”

Dat is niet bepaald slagvaardig, vindt Youp. “Dat iemand dan niet gewoon op maandagochtend die partij uitgetieft wordt. Gewoon: hupsakee, oprotten, wegwezen. Als ik stemmer van het CDA zou zijn, dan zou ik me gered voelen als dat zou gebeuren. Maar dat zeven mensen het nu weer ‘intern gaan onderzoeken’… Sodemieter op met je interne onderzoek!”

‘Arresteren die man!’

Het is evident dat Sywert een foute jongen is, vindt Youp. “Je besodemietert de kluit man. Je zit daar gewoon en je bent een oplichter. Op het moment dat hij met z’n mondkapjes bezig was, lag ik in het ziekenhuis en ik heb daar gezien welke paniek er was rond de testen, de beademingsapparatuur. Die mensen waren allemaal in zo’n paniek en daar heeft die l°l 28 miljoen los weten te peuteren…”

“Onbegrijpelijk dat de partij niet zegt: optiefen, wegwezen, terugbetalen en arresteren die man. Dat denk ik echt. Ben ik nou zo dom, of?”

Mona reageert

Mona Keijzer daarop: “Die hele kwestie van Sywert…”

Youp: “Dat moet u intern onderzoeken?”

Mona: “Nou, die heeft gelogen in dit geval. Dat vind ik wel. Dat heeft hij zelf ook gezegd bij Buitenhof. En toch, meneer Van ’t Hek, ik heb die neiging ook wel eens, maar we zitten toch nog steeds met z’n allen in een rechtsstaat.”

Youp: “Je kunt iemand wel de partij uitflikkeren! Voor de geloofwaardigheid als politieke partij!”

Mona: “Ja, maar ook daar heb je statuten en regels voor.”

Ongeloofwaardig

Youp: “Nahhhhhh! Ik denk dat je er nog wel meer uit moet tiefen, maar dat moet nog blijken uit intern onderzoek. Maar die man moet gewoon weg.”

Mona: “Je zult wel jezelf in elk geval aan je eigen regels moeten houden en dat is wat wij nu doen.”

Youp: “Dat maakt de partij toch totaal ongeloofwaardig?”

Mona: “Je hoort mij hier niet zeggen dat ik dit allemaal fantastisch vind, zeker niet. Maar je zult ook hier wel goed moeten kijken wat er gebeurd is. Daar wordt in de partij nu naar gekeken.”

Pieter Omtzigt

Mona praatte ook al gebakken lucht over de rel rondom Pieter Omtzigt. “Ik ga dit niet doen. Ik heb dat van tevoren ook gezegd tegen de mensen die mij benaderd hebben om hier te komen. Ik doe dat gewoon niet. Ik vind het niet aan mij om dat hier nu eens uitgebreid te bespreken.”

“Ik ben wat dat betreft ook een ander mens dan Pieter Omtzigt. Ik zeg op een gegeven moment: ‘Jongens, het is gebeurd, het is zoals het is en nu moeten we met elkaar gewoon verder in het belang van Nederland.’ (…) Ik ken Pieter al heel erg lang en had gehoopt dat hij wat meer rust zou nemen nu hij thuis is.”

Fragment

De confrontatie tussen Youp en Mona ziet u onderstaand. Het hele fragment ziet u bij RTL XL.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen