Ronald Molendijk haalt wéér uit naar Angela de Jong: ‘Schijnheilig’

Ronald Molendijk, de muziekkenner van Shownieuws, blijft zich maar druk maken om Angela de Jong. Ditmaal noemt hij haar ‘schijnheilig’ vanwege haar kritiek op de presentatorenwissel bij De Vooravond.

Angela de Jong en Ronald Molendijk © RTL, SBS

Angela de Jong is nu al een etmaal in shock vanwege het nieuws over het ontslag van Fidan Ekiz en Renze Klamer bij De Vooravond. Net als de meeste mensen vindt de AD-opiniediva dat het er maar weinig elegant aan toegaat. Veel mensen denken dat ze worden gedumpt, omdat BNNVARA niet blij is met de politiek-incorrecte meningen van Fidan.

Schijnheilig

Over het Hilversumse gekonkel bij De Vooravond heeft Angela vandaag een pittige column geschreven. “Twee talentvolle mensen zo rücksichtslos afserveren, zonder kans op verbeteren, doe je niet”, kopt ze.

Nou, daar slaat Ronald Molendijk dírect op aan. “Behalve als je naam Angela de Jong is…. Dan doe je niet anders”, reageert hij op die kop. “#SCHIJNHEILIG.”

Stijloos

Angela vindt het stijlloos hoe Fidan en Renze afgeserveerd worden. “Ik wist dat de televisiewereld hard is. Bikkelhard. Wie denkt dat het Binnenhof bevolkt wordt door een stel Judassen, heeft geen idee hoe het er op een willekeurige maandagmiddag op het Mediapark aan toegaat.”

Hoewel Angela het dus buitengewoon vals vindt dat het duo zo gemakzuchtig wordt afgeschreven, doet ze volgens Ronald zelf niet anders in haar gevreesde AD-columns.

Boze Ronald

De boezemvriend van Erland Galjaard zit zich al járen helemaal op te vreten over de meningen van Angela. Dat vindt zijn oorsprong in Angela’s aanvallen op Erland. “Bij een aantal van die aanvallen werd als klap op de vuurpijl ook de vriendschap tussen mij en Erland ingezet om hem maar te kunnen raken”, brieste hij in 2017.

Een jaar later, in 2018, gaf Ronald aan dat hij Angela zuur vindt over RTL Boulevard. In 2019 gaf hij aan Angela nog stééds zuur te vinden. Hij sprak van ‘zure artikelen van een zure correspondent die voor een zure krant werkt’. Eerder dit jaar verbaasde Ronald zich erover dat Angela überhaupt een kloppend hart heeft.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Bent u team-Angela of team-Ronald?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen