Peter R. de Vries stomverbaasd: ‘2.000 euro voor Lil’ Kleine?!’

Peter R. de Vries begrijpt niets van de boze cursisten van Lil’ Kleine. Hij vindt het onwerkelijk dat er mensen zijn die met volle verstand 2.000 euro neertikken voor een ‘opleiding’ van deze rapper.

Lil' Kleine en Peter R. de Vries © Instagram, RTL Boulevard

Er is momenteel een hele rel over de Street Academy van Lil’ Kleine. Zeventien cursisten zijn woedend opgestaan en eisen hun 2.000 euro collegegeld terug. Zij vinden dat de rapper niet waarmaakt wat hen is beloofd: de ‘opleiding’ zou een wassen neus zijn en vooral bestaan uit wat filmpjes op YouTube.

‘Wie doet dat?!’

Peter R. de Vries sprak gisteren in RTL Boulevard zijn verbazing uit over mensen die 2.000 euro betalen aan Lil’ Kleine. Dit soort bedragen worden overigens ook uitgegeven aan ‘cursussen’ van rappers Ali B en Boef.

“Als misdaadverslaggever zeg ik weleens, als ik zaken op mijn bureau krijgt: ‘Mensen willen bedrogen worden soms.’ Hierbij denk ik ook wel een beetje: wat verwachten mensen nou? Wie gaat er nou 2.000 euro betalen voor een opleiding van deze man?! En daar ook nog geld voor lenen!”, aldus Peter.

Niet al te snugger

Het is volgens Peter ook onbegrijpelijk dat jonge cursisten zelfs gesteund worden door hun ouders. Die zijn volgens hem niet al te snugger. “Die ouders hebben dan ook wat te weinig opleiding gehad volgens mij, dat ze dat doen.”

Tv-kenner Rob Goossens: “Ik ben het met je eens. In sommige gevallen hebben mensen een echte mbo-opleiding laten schieten om deze opleiding te doen. Dat mag geen keuze zijn natuurlijk. Tegelijkertijd: de ondernemer die dit allemaal verzonnen heeft, Erik Hensel, heeft wel degelijk beloftes gedaan die hij niet heeft nagekomen.”

Dure les

Peter heeft niet al te veel medelijden met de gedupeerde cursisten. “Je zou ook kunnen zeggen: ze hebben een heel dure les geleerd.”

Rob: “Wat dat betreft heb je helemaal gelijk.”

Fragment

Het bewuste fragment uit RTL Boulevard:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Peter R. de Vries zegt: eigen schuld, dikke bult. Bent u het daarmee eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen