Humberto Tan geeft mening over imagoprobleem André Hazes jr.

André Hazes jr. gaf aan de vooravond van zijn drie weken durende mediapauze een groot interview in de talkshow van Humberto Tan. De presentator vertelt nu wat hij zélf vindt van alle Hazes-haat.

Humberto Tan en André Hazes jr. © Humberto

Het beloofde één groot slijminterview te worden toen André Hazes jr. werd aangekondigd voor de eerste aflevering van de dagelijkse Humberto. Niets is minder waar: de volkszanger werd bijzonder kritisch benaderd door Humberto Tan. Hij wees de volkszanger erop dat hij ‘overdadig’ in het nieuws komt en misschien niet alles zo ‘naar buiten moet brengen’.

Pittige uitzending

Aanvankelijk antwoordde André stoïcijns dat hij wel in de media móet zijn. “Ook zo’n avond als nu: je hebt wat te promoten en je komt wéér met je harses op tv, terwijl dit wel gewoon mijn werk is, snap je? De mensen kunnen dat onderscheid niet meer maken”, legde de volkszanger uit. Ah, het was dus allemaal het probleem van ‘de mensen’.

Na de pittige Humberto-uitzending zag André alsnog het licht en zweeg hij plotseling wekenlang op Instagram. Daar kwam afgelopen weekend een einde aan: na drie weken hield de volkszanger het niet meer vol. Een té korte mediapauze, vindt 97 procent van de bezoekers van Mediacourant.

Humberto reageert

Humberto reageert nu in weekblad Weekend voor het eerst op zijn pittige interview, die André op veel kritiek is komen te staan. Wat zat er achter dat pittige gesprek? Wordt Humberto zelf misschien ook doodmoe van de Hazesjes?

Op de vraag of hij begrijpt dat mensen zo oordelen over André, zegt Humberto: “Nee, ik probeer zo weinig mogelijk te oordelen over mensen. En zeker niet over André, want hij heeft een gouden hart. En hij is heel open. Daardoor is hij ook heel kwetsbaar, voor iedereen. Maar iedereen oordeelt maar over hem…”

Rustig vaarwater

Zelf heeft Humberto ook lange tijd last gehad van een imagoprobleem, maar dat is allemaal redelijk gaan liggen. Wel gaat Angela de Jong nog steeds ouderwets tekeer tegen de presentator.

Het deert Humberto niet: hij concentreert zich volledig op zijn nieuwe dagelijkse talkshow. “Los van wel of geen talkshow sport ik één keer per week. Ik drink niet veel, ik eet wel een beetje meer. Je moet vooral in je hoofd heel rustig zijn en goede mensen om je heen hebben.”

‘Ik ben het gewend’

Dagelijks televisie maken lukt Humberto prima. “Nee, ik vind het niet pittig om er iedere dag te zitten. Ik ben het gewend hè. Ik heb het vijf jaar lang tien maanden per jaar gedaan. Dit zijn drie maanden, dus dat is echt overzichtelijk. En ik doe ook alleen dit.”

Zijn vrouw Ineke is zijn steun en toeverlaat. “Zo’n huishouden is natuurlijk veel werk en we hebben ook nog kinderen. Ik ga iedere dag al om 16.00 uur naar de studio en dan ben ik weg tot half één ’s nachts. Daarom heb ik het meeste aan rust.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

André en Humberto weten beiden wat een imagoprobleem is. Wie heeft desondanks een grotere gunfactor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen