SBS 6 laat gedupeerden Lil’ Kleine aan het woord: ‘Mijn hart bloedt’

Het SBS 6-programma Shownieuws heeft gisteren twee gedupeerden van Lil’ Kleine’s Street Academy aan het woord gelaten: de jonge rapper Ayden en zijn moeder Anke Everaars.

Ayden © Shownieuws

Lil’ Kleine ligt wederom onder vuur: ditmaal niet vanwege de vermeende mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes, maar vanwege zijn peperdure cursus Street Academy. Zeventien cursisten staan op tegen de rapper en eisen hun ‘collegegeld’ van 2.000 euro terug: ze vinden de cursusstof veel te mager.

Balletje rollen

Eén van hen is dus Ayden. “Mijn doel was echt om het balletje te kunnen laten rollen in de muziekwereld. Ik dacht: dit zijn echt kansen en ik krijg contacten enzo. Ik kon ook kans krijgen op een platencontract, ze zouden feedback geven op mijn demo’s en dat soort dingen”, legde hij gisteren uit in Shownieuws.

Hij vervolgt: “Ik heb dat op een gegeven moment ook heel brutaal aan hem gevraagd in een livegesprek op Skype. Ik had daarbij ook benoemd dat ik een transman ben. Toen zei hij: ‘Ja, dat is echt een goed concept. Je moet daar ook de focus op leggen.’ Hij heeft beloofd dat hij mijn demo’s zou bekijken, maar ik heb daar nooit wat op terug gehoord.”

Balen

Ayden voelt zich er heel rot over dat Lil’ Kleine nooit meer wat heeft laten horen, maar wel zijn ‘collegegeld’ geïnd heeft. “Ik vind het gewoon balen. Ik had er wel veel van verwacht en ik vind het eigenlijk ook jammer dat het op zo’n manier moet gaan.”

Zijn moeder Anke Everaars voelt zich ook belazerd. “Ik was echt heel enthousiast toen ik zag dat deze mogelijkheid er was en we hebben echt meteen het geld bij elkaar gesprokkeld, want dit leek een gouden kans.”

‘Mijn hart bloedt’

Anke voelt zich heel erg bedonderd. “Heel eerlijk gezegd bloedt mijn hart wel. Ik vind het heel tragisch. Toen we hoorden dat er nog zoveel medecursisten hetzelfde hadden, dacht ik: nu moet ik in de pen klimmen, want dit lijkt me niet wat Lil’ Kleine voor ogen had.”

Zelf laat Street Academy weten: “Helaas hebben ook wij het nieuws ontvangen dat er ontevreden cursisten zijn van de opleiding. Wij zullen zo snel mogelijk contact opnemen met alle cursisten en onderzoek doen naar de klachten. Wij nemen dit zeer serieus en streven er altijd naar om de beste kwaliteit te leveren.”

Fragment

Het fragment uit Shownieuws:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Lil' Kleine zijn Street Academy alleen voor het geld doet?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen