Onvermijdelijk: NPO 1 haalt De Bluffer alsnog van prime time

Van de vier infantiele tv-shows die de NPO in korte tijd heeft gelanceerd, wordt nu alweer de dérde geslachtofferd. NPO 1 haalt per direct de Rutger Castricum-quiz De Bluffer van prime time.

Rutger Castricum © Wessel de Groot

De NPO ligt enorm onder vuur omdat er plotseling allerlei inhoudsloze shows worden geprogrammeerd in een poging om de jonge kijkers terug te halen naar de lineaire televisie. Tik M Aan en Dino’s Bezorgservice zijn al van de buis gehaald en nu wordt ook De Bluffer gekielhaald. Alleen de slecht bekeken Edsilia Rombley-show Showcolade staat nog overeind.

De Bluffer gekielhaald

Van alle vier de infantiele programma’s werd De Bluffer veruit het slechtst bekeken. Toch leek NPO 1-manager Remco van Westerloo van geen wijken te willen weten. Toch gaat hij nu overstag: de resterende drie afleveringen zijn niet op vrijdag om 21.30 uur, maar op vrijdag om 23.50 uur te zien. Een pijnlijke nederlaag voor Rutger.

De grote vraag is: wanneer volgt Showcolade? Het programma waarin BN’ers moeten raden welke voorwerpen van chocolade zijn en welke niet, trekt een half miljoen kijkers op de zondagavond van NPO 1. Normaal gesproken trekt Heel Holland Bakt op dat tijdstip vele miljoenen kijkers. Wordt ook Edsilia van de buis gehaald?

Bed & Breakfast

Het van prime time halen van De Bluffer zal de vrijdagavond van NPO 1 een flinke opkikker bezorgen. Direct na het Achtuurjournaal deed de ABBA-show van Nick & Simon het vorige week vrijdag uitstekend met 1,1 miljoen kijkers, maar De Bluffer hield er daarna slechts 253.000 over.

Nu gaat NPO 1 in plaats van De Bluffer de populaire tv-klassieker Bed & Breakfast uitzenden op hetzelfde tijdstip. Daarmee zal de zender een hoop kijkers weten terug te winnen.

Kansloos

Al met al lijkt de verjongingspoging van de NPO volstrekt kansloos. Drie van de vier infantiele tv-shows zijn nu gekielhaald omdat de kijker het massaal af laat weten. En vier van de vier titels zijn een inhoudelijke mislukking. In het bedrijfsleven zouden daar koppen voor rollen, riep opiniediva Angela de Jong eerder.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ook De Bluffer wordt gekielhaald. Is het verjongingsbeleid van de NPO mislukt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen