Johan Derksen is er klaar mee: medio 2022 weg bij Veronica Inside

Johan Derksen is helemaal klaar met de televisiewereld. Hij gaat zijn contract bij Talpa Network niet verlengen en vertrekt daarom per medio 2022 als voetbalanalist bij het programma Veronica Inside.

Johan Derksen © Veronica

De 72-jarige Johan Derksen vindt het wel mooi geweest, kondigt hij morgen aan in zijn nieuwe biografie Derksen. Het AD heeft alvast een blik in de bio gekregen en komt later vandaag met een groot interview met de voetbalanalist. Het grote nieuws ligt nu echter al op straat: over dik een jaar is Johan niet meer te zien op televisie.

Hetzelfde kunstje

De reden van zijn vertrek bij de televisie is simpel: Johan is zich gaan vervelen. “Ik doe al 24 jaar hetzelfde kunstje, maar het gaat me tegenstaan. Ik betrap mezelf erop dat het steeds meer op de automatische piloot gaat”, vertelt hij. “Ik heb geen zin meer om door te kabbelen.”

Johan wordt ook niet een soort bijfiguur op televisie die de hele tijd opduikt in talkshows. “Het gaat me tegenstaan. Al die bekende Nederlanders in al die programmaatjes, ze blijven maar opduiken. Ik wil daar niet bij horen, maar ongemerkt gebeurt dat toch.”

Nog één seizoen

Hij wijst bijvoorbeeld op Shownieuws die altijd voor zijn deur staat als hij jarig is. “Dat wil ik allemaal niet, joh. Ik ga er nog twee keer zitten: om het boek van Michel en Antoinnette te promoten en het Bluesfestival Grolloo.”

Hoewel Johan er dus kennelijk geen zin meer in heeft, is hij komende zomer twee maanden dagelijks op de buis en moet hij nog één regulier seizoen van Veronica Inside draaien. “Kan ik me prima voor opladen hoor, geen probleem, maar daarna is het over.”

Stoppen na hoogtepunt

Stoppen op het hoogtepunt lukt helaas niet meer voor Johan. Hij en zijn collega’s verloren hun geloofwaardigheid tijdens de racismerel van Veronica Inside. Rollebollend gingen ze over straat en riepen ze absoluut niet meer verder te gaan. Niet veel later zaten de enorme dramaqueens toch gewoon weer met elkaar aan tafel.

Dit keer zal Johan naar eigen zeggen niet meer op zijn beslissing terugkomen. “Ik heb zoveel andere leuke dingen te doen. Ik ga het niet missen.”

AD

Het AD-artikel ‘Johan Derksen stopt met tv: ‘Het gaat me tegenstaan’’ kunt u hier lezen. Het complete interview met Johan is om 11.00 uur te lezen op de AD-site.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Denkt u dat Veronica Inside stopt na het vertrek van Johan Derksen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen