Douwe Bob was arrogant mannetje tijdens Eurovisie Songfestival

Douwe Bob was een behoorlijk naar en arrogant mannetje tijdens zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2016. Althans, dat zegt de tot zinnen gekomen zanger zelf in gesprek met de Viva.

Douwe Bob © AvroTros

De 28-jarige Douwe belandde met het liedje net niet in de top tien van de Songfestival-finale; hij bleef steken op de elfde plek. Helemaal niet verkeerd dus. Toch kijkt de zanger met gemengde gevoelens terug op het liedjesfestijn, omdat hij zichzelf toen helemaal geen leuk persoon vond.

Overlevingsmechanisme

Waarom vond Douwe zichzelf niet leuk? “Het werd me allemaal te veel, de druk om te presteren, iedereen die wat van me wilde. Daardoor ging ik me heel hard opstellen, waarbij ik compleet over andere mensen en hun gevoelens heen walste. Ik verloor eigenlijk wat me een schrijver maakt en werd een zakenjongen.”

Het was een soort overlevingsmechanisme, vertelt hij. “Dat in elkaar stortte toen mijn vriendin bij me wegging. Ineens zag ik heel duidelijk wat voor gast ik was geworden. What the f*ck, ben ik dit? Dat leidde tot een breakdown, waarna ik drie maanden aan één stuk door heb gehuild. Ik huil echt nooit, maar alles kwam eruit.”

Sociale ladder

Inmiddels is Douwe weer helemaal normaal geworden. “Ik zat in die tijd vrij hoog op de sociale ladder. Dan ga jezelf in je nek hijgen. Je het een positie die je niet wilt verliezen, dus je moet van alles van jezelf. Dat is een oerding, denk ik. Maar er komt altijd een moment waarop je op die positie gaat inleveren, of je dat nu wilt of niet.”

“Ik zou liegen als ik zou zeggen: ik ben in mijn carrière nog precies waar ik toen was. Maar ik ben gelukkiger met wie ik nu ben, omdat ik die race heb kunnen loslaten.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u Douwe Bob een leuke BN'er?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen