Angela de Jong na overwinning VVD: ‘Tv-wereld echt buitensporig links’

De vierde verkiezingsoverwinning van de VVD op rij bewijst volgens Angela de Jong maar weer eens dat de kloof tussen de tv-wereld en de gewone man nog altijd springlevend is.

Angela de Jong © WNL

Angela de Jong zag men op televisie de afgelopen weken voorsorteren op een afrekening met Mark Rutte en zijn beleid, ze hoorde aan talkshowtafels enorm veel linkse geluiden en nu de VVD alwéér heeft gewonnen ziet ze vooral verbazing op televisie. “Hilversum is zo ongeveer het laatste rode bolwerk van Nederland”, concludeert ze in het AD.

Linkse Jinek

Het zijn lang niet alleen NPO-programma’s als M en Op1 waar de linkse mening leidend is, zegt Angela. Ze wijst ook op de talkshow van Eva Jinek bij RTL 4. Die talkshow liet vijf BN’ers opdraven om de stemwijzer in te vullen en wat bleek? Vier van de vijf kwamen uit op GroenLinks.

Angela haalt in haar column meerdere voorbeelden van linkse televisie aan, bijvoorbeeld van Julia Wouters, oud-spindoctor van de PvdA. Zij was woensdag bij Jinek behoorlijk van haar stuk. “Iedereen was toch zo ontevreden?”, riep ze. De AD-diva: “Ja, als je de tv gelooft wel.”

Tv-bubbel

Het tekent hoe linksig de tv-bubbel is, aldus Angela. “De meeste mensen die daar de dienst uitmaken, voor en achter de schermen, zitten in een bubbel van louter links stemmende mensen, veelal woonachtig in Amsterdam.”

Die tv-mensen hebben geen enkele feeling met de rest van Nederland, stelt ze. “Ze hebben weinig banden met de gewone man in een nieuwbouwwijk in Zoetermeer, Amersfoort of Meppel.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen