Martien Meiland in tranen na negatief artikel in De Telegraaf

Over het algemeen haalt Martien Meiland zijn schouders op voor negatieve berichtgeving, maar vorige maand was dat even anders. Hij heeft flink moeten huilen om een artikel in De Telegraaf.

Martien Meiland en Robbert Rodenburg © YouTube

Er stond een behoorlijk pittig artikel in De Telegraaf waarin werd beweerd dat Hengelo ongelooflijk blij is dat de Meilandjes vertrekken uit het dorp. “We zijn hier te nuchter voor die poppenkast”, riep een dorpsbewoner in de krant. En: “Soms was het hier exorbitant druk met dagjesmensen die naar ze op zoek gingen.”

‘Hengelo hijst vlag’

De kop van het artikel loog er niet om. ‘Hengelo zwaait familie Meiland opgelucht uit’, klonk het. Met als ondertitel: ‘Gelders dorp hangt nog net niet de vlag uit’.

Het is de keerzijde van het vak, vertelt Martien in het interviewprogramma Open Kaart van presentator Robbert Rodenburg. “De glossy’s en sommige websites praten over je, schrijven over je en dan dingen die helemaal niet waar zijn. Normaal gaat het er dan hier in en daar uit”, vertelt de SBS 6-ster.

Martien moest huilen

Soms komt het echter hard binnen bij Martien. “Laatst was er wel een artikel, dat was in De Telegraaf en daar stond een publicatie in dat de burgers van Hengelo ons zouden uitkotsen en liever zouden willen dat we gisteren verdwenen uit het dorp dan morgen. Dat heeft me héél erg ehhh, ja dat vond ik zó erg.”

De reacties op straat ontroerden hem. “Toen kwam ik bij mijn supermarkt waar ik elke dag de boodschappen doe en die ochtend werd ik zó vaak aangehouden in de supermarkt dat ik gewoon dacht: oh, ik moet even een leeg pad opzoeken. Ik was helemaal geëmotioneerd.”

‘Dit is niet waar!’

Martien was in tranen. “Ik heb altijd een sjaal en ik moest mijn tranen weghalen met mijn sjaal. Ik vond het zó lief. Ze zeiden: ‘Het is helemaal niet waar! Jullie zijn leuk en steunen de middenstand!'”

Het artikel in De Telegraaf vergeet Martien niet snel. “Dat is het enige wat me toen heel erg aangegrepen heeft.”

Open Kaart

Het interview van Robbert Rodenburg met Martien Meiland:

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen