Shownieuws mag ‘racistische’ beelden Wie is de Mol niet uitzenden

Het SBS 6-programma Shownieuws mocht zondagavond van AvroTros niet de omstreden ‘racistische’ beelden uit Wie is de Mol uitzenden. De omroep wil niet dat deze beelden circuleren in de media.

Marije Knevel © NPO

Wie is de Mol lag gisteren onder vuur omdat er in de aflevering van zaterdagavond een soort hints-spelletje gedaan werd, waarbij kandidaten Charlotte Nijs en Marije Knevel een Aziatische zanger probeerden uit te beelden door met hun vingers ‘spleetogen’ te trekken. Niet erg gepast, vonden sommige kijkers thuis. De commotie haalde zelfs de NOS.

Geen toestemming

Story-baas Guido den Aantrekker besprak het gisteren in Shownieuws. “Wat hebben ze nou gedaan? Zij hebben hun oogjes tot spleetjes gemaakt, onder meer Marije bijvoorbeeld. Dat was natuurlijk niet echt heel erg slim. Het is natuurlijk een enorme rel geworden, want tegenwoordig kan dat sowieso niet meer en het is sowieso niet verstandig om dat te doen.”

Eigenlijk wilde Guido de beelden laten zien om het er vervolgens over te hebben. “Dat fragment was in eerste instantie voor ons beschikbaar gesteld om het gewoon te laten zien, journalistiek als we zijn. Maar ook dat is teruggetrokken. Het mag nu niet meer vertoond worden.”

Frits Huffnagel

Ook deskundige Frits Huffnagel gaf zijn mening en die was, tot ieders verrassing, niet politiek incorrect. “Ik moet ook zeggen: ik snap de ophef wel een beetje”, zei hij. “Maar ik vind het niet nodig om Charlotte en Marije helemaal te gaan bashen.”

“Wat ik veel erger vind: als mensen daar dan iets over zeggen op Twitter, Kok-Hwa Lie bijvoorbeeld, een bekend acteur, dat die opeens een hele massa negatieve reacties over zich heen krijgen dat ze niet moeten zeuren. Ik vind ook dat we niet overgevoelig moeten zijn, maar je mag best even inlevingsvermogen tonen wanneer iemand zegt: ‘Hé, dit vind ik niet prettig.'”

Kok-Hwa Lie

De bewuste tweet van Kok-Hwa Lie:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen