SBS 6 zet tv-duo Dennis en Jeroen op stille spelshow Stilte AUB

SBS 6 zet het televisieduo Dennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge op de nieuwe spelshow Stilte AUB!, waarin deelnemers een obstakelparcours moeten afleggen zonder geluid te maken.

Stilte AUB © Nick van Ormondt

Stilte AUB! is een gloednieuwe afvalrace waarin twaalf deelnemers, inclusief de onvermijdelijke BN’er, zich een weg banen door verschillende themakamers met lastige obstakels. Er geldt maar één regel geldt: je mag geen geluid maken boven de 50 decibel. “Wie blijft ijzig kalm, heeft stalen zenuwen en is muisstil? Wie wordt winnaar van de stilte?”

50 decibel

Elke aflevering bestaat uit drie rondes met verschillende themakamers en een finaleronde. De themakamers zijn onder andere voorzien van allerlei obstakels, zoals een vloer met munten, een ‘silent disco’ met windgongen en kerstbelletjes, en een kerkhof bezaaid met botten en schedels.

Jeroen van Koningsbrugge: “De kern van Stilte AUB! is eigenlijk simpel: Maak je geluid, dan lig je eruit! Dus als je meer dan 50 decibel aan geluid maakt tijdens de opdrachten, dan is het game over!”

Tv-duo enthousiast

Dennis en Jeroen vinden het hartstikke leuk dat ze hun televisiecarrière op deze manier een vervolg kunnen geven. “Eindelijk mochten we als een duo spontaan sportcommentaar leveren bij de pogingen van de deelnemers. Dit wilden we altijd al een keer doen. Soms houden ze letterlijk hun adem in om maar geen geluid te maken. Dit levert spannende en grappige momenten op”, aldus Dennis.

Jeroen vult aan: “Voor ons is het oppassen geblazen dat we niet het hele programma vol praten. Ja, het is echt lastig om stil te zijn. Dus… Ssttt!”

Themakamers

Wat is eigenlijk vergelijkbaar met 50 decibel? “Het geluid van een rustige straat in een dorp of een koelkast is vergelijkbaar met 50 decibel (dB). Een normale ademhaling is 10 dB. Iemand die fluistert, haalt 30 dB, en als hij een boek dicht slaat, dan gaat dat geluid al gauw richting de 70 dB.”

Er zijn zes afleveringen geproduceerd met in totaal 10 kamers: negen themakamers en één finalekamer. De themakamers variëren van Circus tot Jungle, van Disco tot Bankoverval en van Operatie tot Horror.

12 maart

Stilte AUB! is een productie van Blazhoffski en gebaseerd op het succesvolle format Mute It uit Japan. De eerste aflevering is op vrijdag 12 maart op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen