SBS 6 met stille spelshow Stilte AUB!: ‘Eén regel: geen geluid’

SBS 6 komt met een Nederlandse versie van de Japanse spelshow Mute It. In dit nieuwe programma moeten deelnemers een parcours met obstakels afleggen zónder geluid te maken.

Stilte Aub Nippon TV

De Nederlandse versie van het programma gaat Stilte AUB! heten en zal worden geproduceerd door BlazHoffski. “In elke aflevering banen twaalf deelnemers hun weg door thematische kamers met verschillende uitdagingen en lastige obstakels, waar maar één regel geldt: je mag geen geluid maken”, legt het productiebedrijf uit.

50 decibel

De deelnemers aan het programma moeten muisstil zijn. Ze worden gemonitord en gediskwalificeerd als ze een geluid maken dat luider is dan 50 decibel. “De grote vraag is: wie lukt het om alle kamers geruisloos door te komen en de epische finale te bereiken?”

Er wordt op dit moment volop gezocht naar kandidaten. “De zes afleveringen worden op verschillende dagen in februari gedraaid, waarvoor je als deelnemer maar één dag aanwezig hoeft te zijn.”

Japans format

Het is overduidelijk dat SBS 6 hiermee inspringt op het plotselinge succes van Aziatische tv-formats in ons land. RTL 4 heeft dit seizoen erg goede zaken gedaan met I Can See Your Voice en The Masked Singer. Deze twee shows zijn afkomstig uit Zuid-Korea.

De Japanse zender Nippon TV denkt dat Mute It! een veelbelovend format is. “Mute It! brengt een frisse wind in een wereld die normaal gevuld wordt met luidruchtige spelprogramma’s.”

Waarschijnlijk wordt het nieuwe programma in de lente uitgezonden op SBS 6.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen