Mark Rutte geeft groot radio-interview aan boezemvriend Jort Kelder

Minister-president Mark Rutte geeft zaterdag een groot radio-interview aan zijn boezemvriend Jort Kelder. Hun onderonsje zal één uur lang te horen zijn op NPO Radio 1, zo meldt de AvroTros.

Mark Rutte en Jort Kelder © NPO, Ruud Baan

Er wordt door de omroep gesproken van een ‘uitzonderlijk interview’ waarin premier Mark Rutte terugblikt op een bijzonder coronajaar. Dat wordt gedaan ‘aan de hand van een gezamenlijke hobby van de presentator en de premier: het terugluisteren van historische politieke fragmenten’.

Bijzondere vriendschap

Aan de hand van deze fragmenten lopen minister-president Mark Rutte en presentator Jort Kelder langs bijzondere gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Van Torentjes-toespraken via omvallende ministers, koninklijke toespraken (en blunders) naar de hoop op verlichting en het licht aan het einde van de tunnel.

De AvroTros: “Het wordt een interview zonder hysterie van de besmettingscijfers, hijgerige IC-artsen of de journalistieke fascinatie met de waan van de dag. Te verwachten is een ontspannen gesprek dat een inkijkje geeft in de bijzondere vriendschap tussen Mark Rutte en Jort Kelder.”

Luchtig

Het wordt een vrij luchtig gesprek, zo laat de omroep weten. “Vragen als ‘Hoe is het om premier te zijn in deze moeilijke tijden?’ ‘Met wie voelt de premier een historische verbondenheid?’ ‘En wat denk je als je na een Torentje-toespraak door een lege Hofstad loopt?’, passeren de revue.”

De uitzending van Dr. Kelder en Co met Mark Rutte als hoofdgast is zaterdag van 13.00 tot 14.00 uur te horen op NPO Radio 1.

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen