Femke Halsema weigert RTL Boulevard-debat met Connie Witteman

Het is RTL Boulevard niet gelukt om een debat te organiseren tussen Femke Halsema en Connie Witteman. De Amsterdamse burgemeester heeft dat verzoek naast zich neergelegd.

Connie Witteman en Femke Halsema © RTL, NPO

Connie Witteman woont in de bloeddure P.C. Hooftstraat in Amsterdam, pal naast het Vondelpark. Daar is het deze week behoorlijk uit de hand gelopen qua grote groepen feestende jongeren, terwijl we nog steeds middenin de coronacrisis zitten. De societyster plaatste er allemaal woeste Insta-stories over en sprak Femke Halsema erop aan.

Lachgas en drank

Het zit Connie behoorlijk hoog. Ze deed haar verhaal gisteren voor de camera van RTL Boulevard. “Ik kwam aanrijden en dit is dus mijn garage waar tachtig parkeerplaatsen zijn, maar daar kon je niet in, want het stond helemaal vol met scooters.”

Het was echt bizar, aldus Connie. “Er zaten duizenden mensen met lachgas, er werd drank gebracht. Ik neem het de jeugd niet kwalijk. Ik begrijp ze heel goed dat ze naar buiten willen. We willen allemaal naar buiten.”

Connie boos op Femke

Toch is het goed dat de politie op een gegeven moment ingreep, aldus de P.C.-diva. “Ineens toen ik het op mijn Insta had gezet, werden na een kwartier de hekken dichtgedaan en toen waren er sirenes en de hele poespas. Iedereen moest echt opzouten.”

Het is allemaal de schuld van Femke, meent Connie. “Er is hier één hoofdverantwoordelijk en dat is – sorry dat ik het zeg – Femke Halsema. Ik zou ook graag in discussie willen met Femke.”

Geen tv-debat

In zo’n debat over de coronahandhaving heeft Femke echter helemaal geen zin. “Ja, dat hebben we ook gevraagd vandaag, maar dat wilde ze niet”, aldus verslaggever Aran Bade.

Connie: “Nee, dat gaat ze echt niet aan. Bij deze! Deze simpele vrouw nodigt je heel graag uit. Ik heb een boerenverstand, maar ik zou graag met jou een discussie aangaan. Heel graag!”

Fragment

Het bewuste fragment uit RTL Boulevard:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen