Ruud de Wild afgeslacht om talkshow op NPO 1: ‘Ondraaglijk licht’

Ruud de Wild wordt behoorlijk afgeslacht door tv-recensenten. Met name NRC’s Arjen Fortuin is onverbiddelijk. Hij vindt zijn nieuwe politieke interviewserie Ingelijst ‘ondraaglijk licht’.

Ingelijst © KRO-NCRV

Momenteel is Ruud de Wild elke avond na het late NOS Journaal op de buis met het programma Ingelijst, waarin hij vrijwel alle belangrijke politiek leiders interviewt, behalve Mark Rutte. “Het moet vooral gezellig blijven tijdens de interviews met lijsttrekkers op tv. Het resultaat is een parade van ondraaglijke gesprekken”, vindt Arjen Fortuin.

Treurig

Ingelijst is niet om aan te zien, vindt Arjen. “Het treurigste onderdeel van de hele parade is Ingelijst”, zegt hij. Het eerste gesprek, met Thierry Baudet, was volgens hem echt inhoudsloos. “Pas halverwege het gesprek begon Baudet wat te ontspannen, toen hem was gaan dagen dat er deze interviewer werkelijk geen kritische vraag over de lippen zou komen.”

Het is volgens Arjen niet zo dat Ruud in het Forum-kamp zit. “Want dinsdag deed De Wild al even gemoedelijk tegen Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren. Hij snuffelde aan haar schoeisel om te controleren of dit niet van leer was en wilde weten of mensen niet moe werden van alle vragen over vegetarisme die hij zelf ook net had gesteld.”

Ondraaglijke lichtheid

Ruud is totaal geen geschikte politiek interviewer, vindt Arjen. “De Wild had een lange reeks zeer korte vragen, wat een gesprek praktisch onmogelijk maakte.”

De radiomaker vroeg Esther onder meer of ze zichzelf een dier voelt, of ze in God gelooft en wat ze hem dan zou willen vragen.

Wat zou Arjen aan God willen vragen? “Heer, verlos ons van de ondraaglijke lichtheid van het pseudopolitiek gebabbel!”

De afleveringen van Ingelijst kunt u terugzien op NPO Start. De tv-recensies over Ingelijst vindt u op de krantensites van het AD, het Parool en NRC.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen